sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Keväistä.

Kevät tekee tuloaan kohinalla, sade ropisee parhaillaan ulkona ja ilmassa tuoksuu kevät. Viikko sitten piipahdimme reissussa Tallinnassa ja voitteko uskoa, en muistanut ottaa yhtään kuvaa! Aika kului siivillä juostessa eri kaupasta toiseen, pääasiassa kurkimme rakennustarvikkeita rautakaupoista. Kevät oli aavistuksen edellä ja yhdeltä puutarhalta, jonka ensimmäiset asiakkaat olimme kukki omenapuun alla lumikellot. Tarhalta oli pakko ostaa pari päärynäpuuta tulevaan puutarhaamme. Puut saavat vielä olla hetken kellarin suojissa ennenkuin pääsevät maahan. Hullut suomalaiset hieman etuajassa, mutta kokeillaan kestääkö Pepi-päärynäpuut muutoksen. :)

Aamupäivällä kaatui takapihalta koivut talon läheltä, risusavottaa ja halon hakkuuta on siis ensi viikon hyötyliikuntana. :) Puutarhan suunnittelu alkoi kuin alkoikin puiden kaadolla, ihan pakko edes pikkuisen päästä maata möyrimään, vaikka kiireisimmät asiat ovatkin toisaalla talon kimpussa.

Muutama kuva ruokailuhuoneesta, pohjakuvasta tämä huone löytyy MH-merkinnällä keittiön vierestä, tilaa on mukavasti 27,5 neliötä, tämäkin huone saa uunin nurkkaansa pois puretun tilalle joskus tulevaisuudessa. Musta kaappi on vanhasta kodista, kirjakaappi palvelee nyt astiakaappina. Kolmimetrinen pöytä saapui viikolla ja tarvitsee muutaman lisätuolin. :)
Pöytä on muuten täysin samanlainen kuin vanhassa kodissamme, mutta vain pidempi. Pöytää saa tilattua täältä.

Ihana löytö oli ullakolta tuo vihertävä tappi-naulakko, joka pääsi heti seinälle. Kaikki muu koulun irtaimisto onkin myyty huutokaupassa koulutoiminnan loputtua. Onneksi edes jotain pieniä aarteita voi löytää vielä menneiltä vuosikymmeniltä.

Tapetit on edellisten omistajien laittamat ja lattia on täällä maalattua puuta. Katot on kaikki madallettu isoja luokkia luukuunottamatta. Kaikki madallukset tullaan toki poistamaan, kun huone kerrallaan saadaan projektia eteenpäin. Ja tuolla mäntypaneelin alla on hirsiseinä ja alla vanha ovenkohta, joka tulee uudelleen käyttöön tulevaisuudessa. Ja toki hirsiseinää niin paljon kuin mahdollista halutaan jättää sisäseiniin esille, vaikka aika reijillä seinät taitavatkin uudistusten jäljiltä ollakkin.

Meillä mies pakertaa päättötyötä ja kaikki remppailu on tauolla ainakin tuonne toukokuun alkuun saakka, joten siihen saakka joudutte odottaamaan, että mitään suurempaa tapahtuu. :)

Mukavaa viikonalkua teille ja kiitokset kommenteistanne ja kannustuksesta. Vastaan pian kysymyksiinne suoraan kommenttiboksiin, joten kurkkailkaa sieltä vastauksia. :)

Riikka

6 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Aivan mielettömän upea tuo pöytä!:)

Tuija Karlsson kirjoitti...

Ihanaa olla mukana lukemassa teidän remppaprojektia ja puutarhan muokkaamista omanlaiseksi.
Ihania kuvia kodistasi ja puutarha on täynnä mahdollisuuksia, kun pääse itse alusta asti laittamaan.
Aurinkoista viikkoa sinulle ja perheellesi.

Johanna kirjoitti...

Näyttää ihanalta! Toivottavasti pääsen pian käymään. :)

//Terhi kirjoitti...

Ihan mieletön koti teillä. Löysin vasta blogiisi ja selaan ajan kanssa läpi.

Katja Yellowtail kirjoitti...

Hieno löytö! Teillä on aivan ihana koti, oikea vanhanajan tunnelma huokuu kuvista.

Marika kirjoitti...

Ah, löytyipäs ihana blogi!
Kaikkea kaunista, mukava katsella ☺