keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Neitien valtakunnassa.

Toivottavasti pääsiäinen meni mukavasti, kelit ainakin ovat olleet mitä parhaimmat. Eilen oli kyllä niin jo kesän tuoksu suorastaan ilmassa. ;) Kevät etenee aimo harppauksin, kaikkea pitäisi ennättää yhtä aikaa, mutta pakko vain hyväksyä, että kaikki ajallaan... Meillä on viime päivät tsempattu miestä ja yritetty olla taustatukena loppurutistuksessa opparin tekemisessä, ihan pian sekin takana, jei! Sormet ja varpaat ristissä täällä siis odotellaan.
Mutta tässäpä teille muutama kuva neitien valtakunnasta, kaikki tavarat ei vielä ole löytäneet oikeita paikkoja, joten siksi ei vielä kovin kokonaisvaltaisia kuvia.
Huoneella on kokoa 45 neliötä ja on melkolailla neliön muotoinen. Huone on koulun toinen käytössä olleista luokista. Sieltä löytyy mm. rekki-tanko, joka on neitien kovassa käytössä. Tähän huoneeseen tullaan siirtämään ulkona jumppakatoksessa olevat puolapuut.


Ennen pääsiäistä saapui neitien vaatekaappi vanhus. Ikivanhoihin reppanoihin olen niin heikkona. ;) Kaappi on melkolailla alkuperäisvärityksinen ja huikea vuosiluku on kirjattuna kaapin kylkeen -1827, meidän talokin on ihan nuorukainen kaappiin verrattuna, hih. :)

Molempien neitien sänkyinä on vanhat rautasängyt molemmat omilla reunoillaan, leikkitilaa on reilusti ja vanha kansakoulun pulpettikin on löytänyt viimein paikkansa. Talon suurimmat ikkunat löytyvät pohjoispäädystä, toinen lasten ja toinen olohuoneen puolelta. Nämä "näyteikkunat" ovat ehdottomasti talon kauneimmat. Muutama viikko sitten ostamat Mårbacka-pelargoniat viihtyvät ikkunalla ja kukkivat kovasti.
Siristäkään silmiänne vihertävän patterin, liika lyhyiden verhojen ja muiden epäkohtien kohdalla, kaikki tulee jossain vaiheessa olemaan jotain muuta. ;)

Aurinkoa viikkoonne!

Riikka

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan romanttista!Kyllä löytyy tunnelmaa neitien huoneesta.
T.Ohikulkija

Ansku kirjoitti...

Voi jestas miten ihana koti teillä on ja täynnä ihania vanhoja aarteita, tuo kaappikin...huoh <3

Heini kirjoitti...

En edes huomannut lyhyitä verhoja ja vihertävää patteria, kun vain ihastelin pelargoneja :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana!!! Kyllä kelpaa pikkuneitien tuolla temmeltää. En minäkään verhojen pituuteen tai pattereihin huomiota kiinnittäny, niin kutsuva ja ihana tunnelma muuten. Tulevat puolapuut hittijuttu takuulla ja todetusti. Meilläkin vanhalta kyläkoululta (jossa suvun lapsoset monessa sukupolvessa käyneet) vaikka minkämoista tavaraa kätköissä. Teillä loistavat tilat kaiken käyttöönottoon. Meillä viriteltävä luovia ratkasuja, mistä niille lisätilaa ja kattokorkeutta ; ). Innostusta (ja malttia :)) kevätpuuhiin sinne ja rempan etenemiseen.

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Aivan ihana huone!

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Aivan ihana huone!

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Aivan ihana huone!

Kielo kirjoitti...

Oi niin ihania huonekaluja kaikki!!! Tässä huoneessa asuvan prinsessan täytyy olla hyvin onnellinen valtakuntaansa!

Anonyymi kirjoitti...

Me kävimme katsomassa tuota samaista koulua, enkä silloin osannut nähdä miten siitä saisi kauniin kodin. Siksi todella innolla seuraan tätä blogia ja teidän matkaanne. Ja olet jo näyttänyt minulle että aivan mahtavan paikan ohi kävelin. Vihreä patteri ja verhot eivät todellakaan näyttäytyneet minulle. Näen vain kauniin tilan, kodin jota rakastetaan. Onnea matkaan! Anna