torstai 3. huhtikuuta 2014

Suloiset munat

Tehtiin lasten kanssa helppoja pääsiäisen koristeita omien kanojen munista.

Tee kananmunaan reijät päihin ja puhalla munat tyhjäksi. Anna munien kuivua ja katkaise rautalangasta pätkä ja tee siihen pieni lenkki/sykerö pihtejä apuna käyttäen. Pujota helmiä, sulkia ja tyhjäksi puhallettu muna. Lisää vielä helmiä ja taivuta rautalangasta lenkki. Halutessasi lisää vaikka pitsistä rusetti ja valmista tuli. :)

Lapsista oli mukava pujottaa helmiä lankaan ja touhuta apureina.
Meidän omien kanojen munat on suloisen beigen sävyisiä ja hieman pienempiä, joten koristeista tuli juuri passelit pajunkissa-oksiin roikkumaan.
Minun mielestäni ihan parhaat pajunkissa-oksat löytyy vanhasta puusta, jonka käppyräisille oksille on mukava laitella koristeita roikkumaan. :)
Oksille pääsi myös puodillekkin saapuneet vihertävät muna-koristeet ja ankan kaveriksi isommat munat. Kanat ja tipuset täytyy vielä etsiä muutto-laatikoista, rairuoho kasvamaan ja pääsiäisen odotukseen vain. :)
Mites teillä muilla, laitatteko pääsiäistä?

Riikka

7 kommenttia:

Anna G kirjoitti...

Voi kun kauniita koristeita! Ankka on tosi hyvännäköinen, ja tuo pöydänpinta, voih :)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä nuo pilkulliset höyhynet ovat kotoisin?
Epäilen, että viiriäiseltä, mutta saako niitä jostakin ostaa?

- kyselee utelias -

All Seasons kirjoitti...

This is wonderful. Like this Easter decoration!
With a link on Facebook, I come to you blog.

I'm a new follower. Great blog!!
Maybe you like it to see my blog?

Greetings from Holland
Patricia

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Kiitos teille, thank you Patricia :)
Anonyymi: höyhenet taitaa olla helmikanan höyheniä ja minulla löytyy niitä puodilta vielä, jos sellaisia mielit, laita viestiä minulle aarre(at)sateenkaarentaa.fi niin kerron lisää :)

Riikka

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Hei vaan Riikka, kyllä pääsiäistä tehdään täälläkin jo vauhdilla.
Betoniset pääsiäismunat on blogissa ja ruusukaaren päällystäminen pajuilla on vielä vaiheessa. Minäkin olen innoissani näistä pajunkissoista, niin valkoisia kun putkahtavat suojahupustaan. Meidän pihalla kasvaa vanha Raita(pajun sukulainen)joka on täynnänsä vastaavanlaisia vanhoja oksia kissoineen. Ärräpäät tosin lentelee kun iso vanhus pudottaa jossain vaiheessa kaikki kissansa minun haravoitavaksi. Mutta kestetään;)
Hyvää ja aurinkoista viikonloppua sinulle.

Onnellinen Oliivi kirjoitti...

Kauniita, meillä kyllä laitetaan pääsiäistä ja itse tehtyjä muniakin löytyy joka lähtöön :)

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniit koristelut ja asetelemat sinulla! Suloisia pääsiäispyhiä ja auringon paistetta sinnekinpäin Keski-Suomea.

P.s. Joko olet kukkasia tai muita istutuksia sujauttanut ruukkuihin tms. ulko-oven pieleen? Teillä kun on kuvien perusteella niin upea tuo sisääntulo ja siihen puitteet uudessa kodissanne. Täällä on vihertäminen ja kaikenlaisten ruukkujen ja lootien (vaikka tyhjienkin) kuljettelu ovensuihin päiväpäivältä kovasti lisääntymään päin :)

T. Tanja