torstai 15. toukokuuta 2014

Haaveilu tauko!

Tähän väliin tuli ihan pakollinen haaveilu tauko, sänky on ollut tänään paras paikka. Olen koko kevään niiskuttanut siitepölyn vuoksi ja nyt pukkasi vielä päälle jonkinlaisen flunssan, pöh! Luultavasti viima teki tepposet puutarhaillessa. Ei voi mitään, lepoa ja lämmintä päälle ja luettavaksi juuri postilaatikkoon tipahtanut The English Garden. Näillä mennään ja silmiä oikein siristäessä voi jo nähdä tulevan puutarhan hahmottuvan, hih. ;)

Takapihalla on myllätty eilen, tasattu pihan perällä ja ajettu muutama kuorma multaa. Aloitin eilen kaivamaan muoto-puutarhan paikkaa tuohon luokkien ikkunoiden alle ja juurikin tänne pääsevät vanhat hankkimani tiilet sitten jatkojalostukseen pienen muotopuutarhan verran. Haaveissa on ollut Englantilainen keittiöpuutarha yhdistettynä muotopuutarhaan, saa nähdä miten suunnitelmat toteutuvat.

Alue tulee olemaan neliön muotoinen ja rajattuna aidanteella. Käytäville tulee katekerros ja istutuslaatikot muurataan tiilistä. Kasvihuone rakentuu myöhemmin potagerin kaveriksi ja siitä se puutarha alkaa pikkuhiljaa hahmottua.

(kuvat: The English Garden Magazine)
(kuvat: Pinterest)

Yläkuvan kollaasissa on kuvia edellisestä The English Garden lehdestä ja toisessa kollaasissa muutama ideakuva poiminta Pinterestin ihmeellisestä maailmasta.
Viimeisessä kuvassa tarvitsee tosiaan siristää silmiä ja kuvitella kaikki valmiina, tyhjälle näyttää vielä, mutta tulevaisuudessa toivon mukaan vihertää. :)

Mukavaa loppuviikkoa ja pitäkäähän itsenne lämpiminä puutarhaillessa, viikonloppuna saadaankin nauttia hurjista lämpötiloista, josko se kesä sieltä viimein saapuu...

Riikka

3 kommenttia:

milla kirjoitti...

yritän uudelleen kun viimeks ei onnistanut minua---kommentBox...
paranemisia sulle-koska töitähän sulla riittää :D kanalasta tulee hieno---hyvät puittet tehdä...ja puutarhan kyllä voi jo kuvitella-ainakin tila ei lopu heti kesken!

Ihanuus korkokengissään kirjoitti...

Ihana postilaatikkoon tipahtanut lehti siunulla !
Löytyisiköhän sellainen ihan kaupasta….en usko, että täältä meiltä…mutta täytyy käydä tänään kurkkaamassa…keittiöpuutarha…tiilistä tehdyt istutuslaatikot, voi ihanuus miltä kuulostaa ! Minä vaihdan tänään työpäiväni multakuormaan, hih !
Ihanaa tulevaa aurinkoista viikonloppua :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat kuvat ja suunnitelmat sinulla! Tilaahan tuolla teidän pihalla on unelmille ja vaikka mille; erilaisille tiloille. Näyttää tuota nurmikenttääkin olevan ja vielä rakennelmilta jäävän, joten ruohon leikkuuta ilmeisesti myös tiedossa aikalailla tälle kesälle. Jos oikein ymmärsin, entinen kotinne on siinä ihan lähellä, joten olet varmaan ehtiny tutustua/nähdä aiemmin tuota vanhan koulun pihaa myös kesäaikaan (mitä mistäkin nousee). Se varmaan hyvä se. Näinhän ei aina ole talvella uuteen tupaan muuttaessa. Mielenkiintoisia yllärreitäkin sieltä varmasti löytyy :).

Nyt onkin vielä oiva aika seikkailla noiden puutarhalehtien inspiroivilla sivuilla. Enpä tiedä sinusta, mutta täällä ainakin käy joka kesä niin, että kohta koittaa aika, jolloin sormet on jatkuvasti niin mullassa ja tarve päästä itse tekemään ja toteuttamaan niin kova, että ei malta aina pysyä ennaltasuunnitelluissa kuvioissaan (josko niitä ehtii aina edes tekemään ennen kuin kesäkelit yllättää - ja ulos pihalle on päästävä :). Mutta niinhän ne hommat etenee ja toteutukset lähtee tapahtumaan.


Inspiroivia kevätpäiviä sinnekin!