lauantai 24. toukokuuta 2014

Puutarhailua ja kanasia.

Tauti on selätetty jo aikaa sitten ja onneksi helpolla päästiin, ulkona on möyritty kaikki aika ja mikäs siellä ollessa, helteistä nauttiessa vaikka toki vähempikin riittäisi, että jaksaisi painaa hommia ;)
Tänään sain ensimmäisen muurausurakan valmiiksi, potagerin keskiympyrä on muurattu, jei! Meillä mies on pyörittänyt laastin ja minä muurasin. Eihän se lopputulos ammattilaisen jälkeä ole, mutta mulle passaa, eikös se niin ole, että itse kun tekee, niin saa juuri sellaista kun sattuu tulemaan, hih. ;)Penkkejä on tulossa ympyrän keskelle vielä useampi, joten nyt vain tsempillä eteenpäin, haasteita asettaa kalteva rinne, jonne yritän suurinpiirtein saada penkit suoraan linjaan, siinäpä onkin vähän miettimistä. Toivon mukaan siemenet ennättää vielä multiin tämän kesän aikana.

Keinujen vierustalle pihan perälle on tuotu multaa ja maata tasattu. Siirettiin etupihan "liikenneympyrästä" omena, kirsikka ja päärynäpuita paremmalle kasvualustalle. Nurmen siemenetkin kylvetty ja nyt vain saisi sataa. Virosta keväällä tuomani Pepi-päärynät istutin talon lähelle, puut jo ennättivät kukkia ja kukkia olikin valtavasti. Onni, että selvisivät hyvin kellarissa.
Nurmikko on leikattu tänään ensimmäistä kertaa ja trimmeri viuhui illan suussa. Piha on todella epätasainen ja sen kesyttäminen ja tasaaminen onkin tehtävänä, jotta nurmikko on helpompi ajaa. Ja voi miten kaipaan rehevyyttä ja vanhoja puita, täällä ei ole enää vanhasta koulun puutarhasta jäljellä mitään, kaikki on jossain vaiheessa myllätty ja puut kaadettu, ne vanhat upeat omenapuutkin! Arvatkaa vain harmittaako...
Kuluneella viikolla ollaan kahviteltu naapureiden kanssa ja voi mitä tarinoita löytyykään koulusta ja sen upeasta puutarhasta. Koulun takana on ollut kahdessa rivissä omenapuita ja paljon marjapensaita sekä etupihan puolella (nykyään kaupingin maalla) ollut upea keittiöpuutarha. Puutarha on tosissaan kukoistanut, voin ihan sieluni silmin nähdä tämän. Nyt on sitten meidän vuoromme luoda uutta, mutta talon tyyliä ja aikakautta mukaillen. Ideoita olisi vaan ihan tolkuttomasti ja hommat meinaa karata aina uusiin, vaikka entiset vielä kesken. Eihän teillä muilla vaan tälläistä? :)

Talon sisäpuolen remontin suhteen joudutaan vähän odottelemaan. Rakennustoimistolla olimme saaneet viimeksi virheellistä tietoa ja joudummekin hakemaan täysin uutta rakennuslupaa, vaikka edellinen olisi vielä voimassa. Ja tähän liittyen uudet piirrokset yms. Johan meinasi pikkuisen kiehua yli, mutta näillä mennään ja odotellaan sitten... Ja toisaalta parempihan se olisi ensin aina asua, ennenkuin remontoi.

Kanat tuli muuten silloin äitienpäivän iltana, kopperosta tuli nyt väliaikaisesti "kesä-asunto" ja tehdään tuosta toisesta puolesta sitten syksymmällä se talviasuttava puoli. Takaseinä ladottiin umpeen ja ikkuna löytyi vintiltä. Kaikki lauta on kierrätyslautaa ja samalla ladonnalla olisi tarkoitus tehdä koko kanala loppuun ja vetäistä punamultaa päälle. Tarhan ovet ovat vanhat saadut kellarin ovet.
Laitan myöhemmin kuvia enemmän kunhan edistyy taas ja asukeista myös, ovat tilasta ihan innoissaan.


Nyt oikein mukavaa helteistä viikonlopun jatkoa! :)

ps. Nettipuodissa on muuten tämän kuun loppuun ALE ja saat tuuletus30 koodilla -30% kaikista normihintaisista varastotuotteista.

Riikka