keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Pyykkiteline ja ensimmäinen.

Viikkoon on mahtunut monenlaista, viikonlopun lapset viettivät mummolassa ja me täällä miehen kanssa puuhattiin keskeneräisiä ja uusiakin juttuja. Muurattiin potageria, nurmikon leikkuuta ja sateen yllättäessä siirryttiin sisähommiin. Aloitettiin remppaan valmistautuminen, ruokailuhuoneen viereisen (tulevan kirjasto/työhuoneen) tyhjennys ja vanhojen lastulevykaappien irroitus. Tämä on koulukäytössä toiminut viimeisessä tarkoituksessaan opettajainhuoneena. Saatiin väliaikaisratkaisuja vaatesäilytykselle ja järjestystä muutenkin torppaan. Hyvä mieli siis viikonlopun touhuista ja mikä parasta lapset nauttivat koko viikonlopun mummolassa ja saivat uida mielin määrin. :)

Tälläviikolla päästään rakennuslupa-asioissa taas uusille urille ja sitä putkimiestä edelleen odotellaan saapuvaksi. Sähkömies kävikin jo viime viikon lopulla ja sai vähän kokonaiskuvaa tilanteesta. :)

Eilen mies nikkaroi meille kauan kaivatun pyykkitelineen ulos. Valmista marketin telinettä en missään tapauksessa halunnut (vaikka kätevä sekin) joten vaihtoehdoksi jäi rakentaa sellainen oman mallin mukaan.
Varastossa kauan ollutta 4*4 parrua oli juuri passelisti tähän telineeseen ja nämä parrut olivatkin ihanan harmaantuneet ja kolhuiset, joten väri sai jäädä tälläiseksi. Koristeeksi ruuvailtiin pari isoa kannaketta vastakkain, niin saatiin hieman puhelinpylväs-meininkiä pois. ;)
Tolpat pystyyn ja narut paikoilleen, rustiikkinen ressukka pyykkiteline valmis. Järeysaste taitaa olla ihan hyvä vastapaino massiiviselle talolle.
Ja voitteko uskoa, ihan ihka ensimmäinen perennapenkki tänne uuteen kotiin on valmis. Tuli aamulla sellainen ajatus, kun pyykkiteline näytti niin orvolle yksinään, että mitä jos kaivetaan suuren kiven juurella ollut heinettynyt kukkapenkki pois ja vähän isonnetaan aluetta... No niin tehtiin ja lapiot heilui aamupäivän, niin pienet kuin isotkin, jokainen perheenjäsen sai sotkea lapionsa tähän hommaan. :) Jouduttiin kaivamaan vähän hiekkaista maata pois ja tilaamastani multakuormasta kärrättiin Kekkilän multaa tilalle ja penkin pohjalle laitettiin paikalliselta tallilta noutamaamme hevonkakkaa maanparannusaineeksi. Oman tontin kivet kärrättiin metsikön kätköistä ja perennat penkkiin siirsin muualta pihaa, myös kaunis Pilvikirsikka pääsi samaan penkkiin. Pilvikirsikka on voimakaskasvuinen ja leviää hurjasti juuriversojen avulla, olen valmis ottamaan sen riskin istuttaessani sen tähän. ;)
Lopuksi katetta penkkiin ja muutama koristus varaston kätköistä, voi miten ihminen voi olla iloinen päivän urakasta. Ja tuli muuten kuntosali samalla kiviä roudatessa! :)Kiitos teille kaikille vinkeistä liittyen tuohon edelliseen postaukseen, ja tervetuloa kaikki uudet lukijat! :)

Nettipuodissa on muuten alkanut jo ALE!
Myös tämän kuun loppuun saat -15% kaikista tarroista koodilla: summer15

Aurinkoisia kesäpäiviä teille täältä toivottelen!

Riikka

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei iso kiitos mahtavasta vinkistä! Ei sitä aina vaan tajua, että pyykkitelinekin oikeasti voisi olla kaunis ja samalla käytännöllinen.
Terveisin Tarja Lohjalta

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Ole hyvä vain Tarja :)
Ei ole valmista telinettä tullut vielä vastaan, joka miellyttäisi omaa silmää. Ja mikä parasta, kustannnukset ovat melko huokeat tämmöisen tekoon, jos vain suinkin itse pystyy rakentamaan.

Aurinkoa sinne!

Riikka

SuperSanna kirjoitti...

Hieno pyykkiteline! Samanlainen löytyy meidänkin to do listalta :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, todella kaunis pyykkiteline! =)

-Virpi-

SisustEllen kirjoitti...

Ihana pyykkiteline<3 Meillä kävi samanlailla mattotelineen kanssa: sopivaa ei kaupoista löytynyt, joten rakensimme itse puusta, ja tuotos on itse asiassa aika samantyylinen pyykkitelineenne kanssa:)

jori kirjoitti...

Voihan potaakkeri =) Ompa täällä upeaa jälkeä taas tullut aikaiseksi. En olekkaan muutamaan viikkoon piipahtanut ja vautsi mikä yllätys täällä olikaan. Aivan käsittämättömän upea tuo tiilimuuraus tuolla pottunaakkerin puolella - vauh

Minttu kirjoitti...

Ihana pyykkiteline!
Piti ihan näyttää Isännällekin ja lisätä tälläinen toivelistaan... :)