keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Täydellinen ihastus.

Bongasin tässä juhannuksen jälkeen netistä erään laatikoston. Tämä laatikosto oli jo myyty, mutta pitkän "uuvutuksen" jälkeen sain myyjältä tiedon, että hänellä olisi toinen samanlainen laatikosto ja että siihen oli vielä samankokoinen pikkulaatikosto päälle! Sain kuin sainkin sen viimein ostettua häneltä, vaikkei ollut siitä edes luopumassa. Tämä laatikosto tuli jo nimittäin uniin asti, olin ihan myyty, hih. ;)

Tarkoitukseni oli laittaa alalaatikosto keittiöön, joka korvaisi yhden seinän osalta kiinteät kaapit ja tämän päälle avohyllyt, mutta... Tämä kokonaisuus on vain huikea, enkä millään hannoisi niitä erottaa toisistaan, eli nähtäväksi jää, voisiko sen laittaa kokonaisuudessaan keittiöön vai tuleeko sitten vaikka työhuoneeseen. Pikkulaatikostoja on ihan huikea määrä! Mitähän näihin keittiössä säilöisi? Työhuoneessa olisi kyllä tarvetta tälläiselle ja saisipa sinne somasti piilloon kaiken pikkuisen sälän.

Kaapistot ovat rautakaupan vanhat siemenlaatikot ja viimeiset 10 vuotta pölyttyneet ladossa. Minulta meni yksi päivä puhdistaessa ja silti osa lokerikosta laatikkoineen jäi vielä odottamaan pesua. Niin ja kaipailee vähän fiksausta. Laitan kuvia, kunhan saadaan koko komeus läjään.
Väliaikaissijoituksessa nököttää nyt olkkarin nurkassa. Niin tykään tuosta patinasta ja yksityiskohdista.
Mies jo tuossa tuumaili, että alkaahan kohta nämä laatikostot riittää, kun eihän niistä edes löydä mitään! Nooh, ehkä tässä vähäksi aikaa laatikoita yhteen huusholliin. ;)


Poikettiin samalla laatikostojen hakureissulla Metsäkylän navetallakin, aika mukava paikka. Ja lapset tykkäsi alpakoista, ihania tupsuhäntiä. ;)


Lämmössä ollaan huhkittu, työ käy hitaasti, mutta pohjalaudat alkavat jo häämöttää työ-ja kirastohuoneen osalta! :) Kuvassa alla lattialankkujen irroitusta, kaikki saatiin ehjinä ylös, mutta työtä näiden puhdistuksessa riittää. Onni on auttavat kyläläiset, saatiin naapurista kärryä lainaan, johon kippaillaan eristeet. Melkoista touhua, mutta ei auta valittaa, lopputulos palkitsee varmasti.
Isännän "uudelle" menopelillekkin löytyi viimein ihan oikeaakin käyttöä. ;)Mukavaa viikkoa!

Riikka

11 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Ihanat laatikostot! Tulevat kyllä varmasti kaikki käyttöön ja sopivat niin hyvin teidän tyyliin! Nappiostos, sanoisinko :)

Kehujen lisäksi kysymyksiäkin heräsi: Aiotteko maalata talon ulkoseinät uusiksi kenties jollain toisella värillä? Entä muuttuvatko ikkunat tuosta nykytilasta esim. koristeellisemmiksi vai ovatko ne aina olleet tuollaiset? :)

Hyvää ja toivottavasti vähän viileämpää remonttikesää!

Terkuin Janna

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Kiitos Janna! :) Kiva kuulla, että sielläkin tykätään, täytyy aina miehelle hirveesti perustella näitä hankintoja, kun ei aina oikein ymmärrä ;)

Talon väritys on jossain vaiheessa muuttumassa, kun pääsemme sinne saakka. :) Pinnassa on lateksimaali, joka joudutaan raaputtamaan ensin pois, ennenkuin voidaankaan miettiä maalaamista.

Talo tullaan maalaamaan 1900-luvun alun tyypillisellä värityksellä esim. vaaleanharmaa/tummemmat ikkunanpuiteet... Tai sitten toisaalta keltainen keittomaalikin houkuttelisi, koska meidän kylällä on valtaosa vanhoista maataloista keltaisia.
Niin ja museoviraston hyväksynnän vatii tietty ensin :)

Ikkunanpuitteet on olleet tuollaiset melko yksinkertaisen klassiset, tästä postauksesta näkyy sivusta tuo profiili:

http://sateenkaarentaa.blogspot.fi/2014/03/kevat-tekee-tuloaan.html

Ikkunat ja julkisivu pysyy muutoin ennallaan, kuistia lukunottamatta. Se rakennetaan joskus uusiksi vanhaa mallia mukailemalla.

Mukavaa loppukesää myös sinne! :)

Riikka

Talvikettu kirjoitti...

Aivan mahtava laatikosto, tuollainen kelpaisi itsellekin!

Aseman laidalla kirjoitti...

Täysikymppi ja se kun uniin tuli, oli ostos aivan taatusti perusteltu ☺

On teillä työmaata, mutta varmasti nautitte, en epäile!!

Oikein mukavaa kesän jatkoa!

Liisa Palola kirjoitti...

Kyllä on todellakin upea laatikosto. Itse en voi tuollaisesta kuin haaveilla vain unissani, koska meillä ei ole tilaa tuollaiselle. Mutta huikea ostos :)

jori kirjoitti...

Kerrassaan ihastuttavia laatikostoja =) Vautsi

Anonyymi kirjoitti...

Mitä oli,mitä meni.Mitään ei ,ei milloinkaan.Kuka kulki ohitseni,eihän ketään ollutkaan.Tämä nuorena löydetty lause nyt niin totena.Haikeus.Tavarat niin halutut,menettää merkityksen.Kun saa ,helposti tai vaikeasti.Tavaralla ei sielua.Ei se rakasta,ei ,ei lohduta.Kokonaisuuksien yhtälö on loputon.Vieä ,vielä.Hetken hurma,sydämen kyllyys.

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Hei, kiitos teille ihanat :)

Anonyymi: Materia, mikä ihana sana, mutta mitä merkitystä sillä loppujen lopuksi onkaan?
Sillä eihän kukaan täältä mukanaan vie muutakuin muistot. Aika aikansa kutakin ja olisiko se elämän suola, eletty elämä sellaisena kuin jokainen sen haluaa.
Sielutonta tai ei, mutta uskoisin tämänkin vanhan huonekalun saaneen uuden elämän ja arvostuksen.

Aurinkoa ja lämpöisiä ajatuksia!

Riikka

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Voi taivas mikä kaappi ♥ ♥ ♥

allidaalia kirjoitti...

Upea kokoelma laatikoita ! Isännälläkin on hauska menopeli :)

PikkuBertta kirjoitti...

Voi mahoton miten upea laatikosto...ois kyllä tullu minunkin uniin...itse kiersin kuin kissa kuumaa puuroa muutama vuosi takaperin tuota nyt keittiössä olevaa kultasepanliikkeessä olevaa tiskia/laatikostoa ja en ole ostosta katunut...