torstai 9. lokakuuta 2014

Piha-puuhia.

Meidän piha on tyypillinen koulun piha -aakee ja laakee ;) Itse haaveilen runsaasta ja monimuotoisesta pihasta, jossa olisi polkuja ja salaisia sopukoita. Englantilaisen muotopuutarhan tiukat muotoonleikatut puut ja pensaat ovat haaveena ja vastapainona saisi olla runsas boheemikin lajien kirjo. :)
Kesällä saimme minikaivuria lainaksi ja siitä se homma sitten vahingossa lähti. Oli tarkoitus kaivella vain pihavalojen piuhat, mutta kaiveltiin melkein koko etupiha. :) Useampi traktorin peräkärryllinen ajettiin pois isoa kiuaskiven kokoista kalliomursketta tuolta tienpuolen laidalta ja tilatte tuli täytemaata ja nurmikon siemen kylvettiin koko tuolle alalle. Kaksi valotolppaa on tulossa tähän alueelle, otan kuvia, kun saadaan tolpat miehen kanssa paikoilleen. Tarkoitus oli siistiä ja selkeyttää pihaa ja laitella istutuksia pikkuhiljaa vuosien varrella.Keskiympyrä räjäytettiin ja kaivettiin syvemmäksi pohjaa ja valmius myös tänne sähkölle. Koko ympyrä rakennettiin uudelleen luonnonkivistä. Kaikki ympyrän kivet ovat pihasta kaivelun yhteydessä nouseet, että kyllä olisi lapiolle ollut melkoinen homma. ;)
Ympyrän keskelle siirettiin yksi graniittikivi, jonka päälle tulee suuri ruukku istutuksineen keskipisteeksi. Tämän ympärillä on keijuangervosta ympyrä ja reunusta kiertää tuiviot. Pallotuijat rytmittävät keskiosaa ja ensi keväänä istutan perennaa välit täyteen. Kevään sipulikukkia on istutettu myös tänne.
Piharakennuksen viereen muotoutui toinen istutusalue uuden terassin jatkeeksi. Takana näkyy rakenteilla olevan terassin tolpat. Terassi olisi viimeistelyjä vaille valmis, siitä sitten kuvia, kun saadaan valmista.Täältä pääset kurkkaamaan miltä näytti muuttaessamme tänne. Ihanan lohdullista on katsella kuvia ja huomata samalla, että jotain on sentään tapahtunut, vaikka paljon onkin kesken. ;)

Mitä parhainta syysloman alkua lomalaisille ja muille viikonloppuja!

Riikka


2 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Upeita isoja kivie teilläkin pihalla.
Hurjasti olette jo saanut aikaan ja ei kai piha ikinä täysin valmiiksi tulekaan.

Johanna kirjoitti...

Paljon olette saaneet jo aikaiseksi, näyttää lupaavalle!