torstai 26. maaliskuuta 2015

It's all in the details.

Niinhän se on, että yksityiskohdat ratkaisevat. Näin suuressa projektissa sitä usein huomaa tarkertuneensa pikku asioihin ja yksityiskohtiin ja homma jää ikäänkuin junnaamaan paikoilleen. Olisi ajateltava isosti, ensin isoja linjoja, sitten vasta pieniä ja niitä yksityiskohtia. Mutta minkäs sitä luonteelleen voi. ;) Voisihan sitä ajatella, että asiat kulkevat kuin käsikädessä ja lopputulos valmistuu kerralla?!
No ajatuksenjuoksu yksityiskohdista on tuottanut tulosta. Meille tilattiin tässä alkuvuodesta lähimmältä sahalta listoja, olemassaolevien vanhojen mallien pohjalta. Tähänastisista listoista oli malli vain ikkunanpieli- ja kattolistasta. Näitä siis lisää ja samalla päätettiin malli jalkalistaan. Myös muutamia kattoon tarvittavia helmiponttipaneleita saatiin samalla. Päädyin viimein tilaamaan ovenpielilistaksi samaa vanhaa mallia, kuin ikkunanpielissä.
Ja sävy listoille tulee olemaan sama kuin peiliovissa. Olen nimittäin löytänyt meille täydellisen sävyn ja maali löytyi puoleen hintaan! :)
Kuten kuvista näkee, olen jo sutinut pari ovea Uulan-Ovi ja ikkunamaalilla sävynä Kaisla. Todella pitkän pohdinnan jälkeen päätös oli helppo. Ovissa on alunperin ollut tumma harmaa, joka on melkein valitsemani sävyn kaltainen. Sävy oli aiemmin sinertävämpi, mutta itse pidän enemmän vihreään taittavasta, joten perinteiseen väritykseen sopi hyvin tämä vihertävän harmaa Kaisla.
Ovi ei aina ole listojen kanssa samansävyinen, mutta uskon, että väri toimii hyvin ja tekee kokonaisuudesta rauhallisen melko rohkeidenkin tapettien rinnalla. Kaislalla tullaan maalaamaan myös käytävän ja luokkien puolella olevat puolipanelit, joten sävy tulee kulkemaan mukana läpi talon.
Lattia tulee olemaan sävyltään harmaa, mallia en ole vielä päättänyt. Kattolistat maalataan samalla sävyllä kuin kattokin, eli sävyllä Helmi.
Minulla on mennyt kaksi edellistä päivää tuon pukeilla olevan peilioven kanssa. Rupesin poistamaan siitä maaleja siinä uskossa, että maalipinnasta tulee liian paksu, jos maalaan oven vanhojen maalien päälle. (viimeisin valkoinen maali on todella paksusti vedetty, joka peittää urat)
Joten raaputin ja raaputin kolot ja urat puhtaaksi. Työ oli älytön ja samalla tunsin myös piston sydämessä raapatessani pois osan oven historiaa. Niimpä päätin kokeilla maalata keittiön oven kokeeksi ilman maalinpoistoa. Molemmat ovet on juuri maalattu ja pinta kiiltää siksi. Kunhan maali kuivaa, pääsen vertailemaan. Laiskahan se töitään laskee. ;)Takaisin yksityiskohtiin, kaikista meidän ovista on vaihdettu lukot ja kahvat uusiin. Löysimme taannoin opettajanhuoneen laatikosta yhden vanhan messinkisen ovenkahvan. Ja kuinka se sopisikaan täydellisesti vihertävänharmaaseen oveen. Nyt vain silmät auki, jos pikkuhiljaa löytyisi kahvoja ja lukkoja lisää, joita voisi hiljakseen vaihdella takaisin oviin. Jep, it's all in the details. ;)

Ruokailuhuoneen puolella on tehty sama homma, kuin kirjastohuoneessa. Kattopanelit otettiin alas. Hiekkaa tuli melkoinen määrä! Tuohon paperointi päälle ja panelit pohjamaalattuna takaisin. Saa nähdä jos pääsiäisen pyhinä saisi talkooporukan avuksi naputtelemaan paneleita paikoilleen.Aurinkoa sinne!

Riikka

2 kommenttia:

SuperSanna kirjoitti...

Hienon värinen maali tuo Kaisla, harkittiin samaa meille vuorilautoihin ulos. Sisäovethan voisivat tosiaan olla muitakin kuin valkoisia, välähti minullakin :)

Meillä on osa ovenkahvoista vaihdettu uusiin ja osa on samanlaisia vanhoja kuin teillä. Mutta noiden uusien kahvojen myötä alkuperäiset reiät on suurennettu ja vanhat kahvat eivät käy enää niihin... Eli isompi urakka sitten sekin homna ja nuo uudet rumat kromikahvat ovat edelleen paikoillaan. Vanhoja kahvoja olemme löytäneet helposti varaosapankeista.

SariJohanna kirjoitti...

<3 Tyttöjen synttäreillä keretään vaihtaa kunnolla kuulumiset ja katsella paikat.. :) Kyllä se kaikki vaivannäkö joskus palkitaan kun upea koulunne on valmis! Tsemppiä!