lauantai 21. maaliskuuta 2015

Lähiruokaa.

Ajatus omavaraisesta elämisestä kiehoo ja on kiehtonut aina. Meillä kotona on aina kasvatettu itse juurekset ja vihannekset. Marjanpensaiden sadosta keitetty mehut pakkaseen ja en muista kovinkaan montaa kertaa, että meillä kotona lapsuudessa olisi ostettu kaupasta mehua. Äiti leipoi itse leivät ja lehmät olivat meidän perheen elämää vielä kun olin ihan pieni. 

Ruokaa on meilläkin pyritty kasvattamaan kesäisin, epäonnistuneita kokeiluitakin on, mutta suurin tunne on onni saada omasta maasta ruokapöytään edes jotain syötävää. Kanat tulivat meille juurikin tämän omavaraisuus-ajatuksen pohjalta. Ja on niistä toki paljon muutakin iloa! :) 
Täällä maalla pientiloja on enää kovin harvassa. Ja siksi olisikin tärkeää tukea pienyrittäjiä ja ostaa aina mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa suoraan tuottajalta. Maitoa olemme vaihtelevasti noutaneet lähitilalta ja tällä viikolla tein ensi kertaa ruokaa lampaasta. 
Maijan lammastilan laadukasta karitsaa, joka ei todellakaan maistunut villasukalle! Ihan ällistyin miten hyvää ja maistuvaa liha oli. 

Minulla oli ilo olla mukana reilu kuukausi sitten Maijan luona, jossa kokkailimme, stailasimme ja vähän kuvasimme. Ihan mahti-iltapäivä ja siitä poiki mm. nämä Miian ihanat kuvat.
Suosittelen näitä reseptejä ihan ehdottomasti kaikille, todella maistuvaa ruokaa. Ohjeet herkuille löytyy Maijan blogista tai suoraan klikkaamalla alla olevia linkkejä.


Tänään lämmitän loput herkut ja voitte uskoa, että odotan sitä hetkeä. :)

Maistuvaa viikonloppua!

Riikka

4 kommenttia:

Lovviisa kirjoitti...

Voi mahoton kun minulle tuli näläkä, ihanoita ruokia :)

Tiina kirjoitti...

Nam!!

Pilvi kirjoitti...

Kerrassaan maittavan näköistä :)). Tuoreena lampurina jaksan minäkin edelleen ihmetellä luomukaritsan suussa sulavaa makua, ei sitä päihitä kaupan tiskistä tuleva lampaanliha :).

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan herkullisia kuvia!