maanantai 16. maaliskuuta 2015

Ne on siinä!

Viime perjantaina ne valmistui. Ihanat uudet uunit, juuri sellaisina kuin ne 111 vuotta sitten oli rakennettukkin. Ihan mahtava tunne. :)
Tänään muurari kävi vielä siistimässä ja nyt vain kuivatellaan. Ensi perjantaina saan jo luvan laittaa tuikkukynttilöitä pesään palamaan. Niitä sitten poltellaan kaksi viikkoa ja sitten voisi jo varovasti alkaa kokeilla tulia. Ennen sitä käy vielä nuohooja tekemässä tarkistuksen.
Uunit saa maalia ylleen myöhemmin, ensin ne täytyy kunnolla lämmittää ja sen jälkeen pestä, jotta maali pysyy. Onneksi saa rauhassa tuumata väriä. :)
Ihan oli jo pakko puukoria mallata uunin kupeeseen. Kylläpä tuli ilo pienestä tänään! :)
Enää ei olisi kuin kaikki muu ympäriltä valmiiksi. ;)

Mukavaa viikkoa!

Riikka

12 kommenttia:

PuuVilla kirjoitti...

Wautsi, miten ihana!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hiano ON! Ja niin ihanaa, kun olet palaillut tänne blogin puolellekin. Niitä tapettejasi butiikissasi ihastelen, seinää valkkaan jo täälläkin, että minne, minne :).

Iloista kevättalvea ja energiaa!

milla kirjoitti...

Onnea uusien pönäreiden johdosta!!!...melko pölyistä hommaa se uunin teko...meillekkin tehtiin uusi tuvanuuni jokunen vuos takaperin...se tiilenpölynmääärä---!!!

Pilvi kirjoitti...

On tosi hieno - ymmärrän ison ilon!

Sari kirjoitti...

Aivan ihanat pönttöuunit! :)

Sari kirjoitti...

Ihana! Nautiskelkaa uudesta katseenvangitsijasta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Annettiinko muurarille savujaiset (ryypyt)? - Muutenhan uuni ei vedä. On tärkeä, etä savu ja muurari eivät poistu samasta ovesta. - Vanha uskomus siis.

Kaaru - Pieni lintukoto kirjoitti...

Oijoi! Ihan mielettömän ihanat pönttöuunit! Ja mahtava blogi. Vanhojen talojen remonttiblogit kiinnostaa aina, joten lukijaksi jäin :) -Kaaru (www.pienilintukoto.blogspot.fi)-

Marianne Vartiainen kirjoitti...

Onpa hieno pönttöuuni. :)

Ester kirjoitti...

Todella hienot, onneksi olkoon. Meidän torpassa vain yksi 1920-luvun pönttis, joka on juuri saanut pohjamaalin ja pian uusi kerros. Komeita ovat nuo pönttöuunit - ja niin hyviä lämmittäjiä!

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Kiitos teille ihanat!
Mitäpä tässä muuta osaa kuin käydä sivelemässä uunin pintaa aina välillä, hih. ;)

Riikka

Tiina kirjoitti...

Niin ihanaa, pönttis on paras!! <3 Kauniit ovat ilman maaliakin.