sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Välietappi.

Iisakinkirkossa on saavutettu välietappi. Muurit on paikattu ja slammaus tehty. Paikkaukset tehtiin viime keväänä hommaamistani vanhoista tiilistä. Niiden koko oli juuri oikea ja jaotus kävi täydellisesti. No niin täydellisesti kuin se vanhoista tiilistä voi käydä. Eivät ole mitään standardikokoa. :)
Mutta olen enemmän kuin tyytyväinen pintaan. Kunhan saadaan valmista ympärillä ei uskoisi, että niitä edes onkaan korjattu.En tiedä muistaako joku, meille piti tulla uunit viime keväänä ostamistani vanhoista kuorista kasaamalla? No ne olivatkin sitten liian korkeat tähän korkeuteen ja vähän liian isot halkaisijaltaan. Ja luokkien puolelle taas liian matalat. Vanhat kuoret saivat uuden kodin toisesta koulusta, mutta luukkuihin ihastuin niin, että niistä en raaskinut luopua. Halkaisijassa on eroa vain 5cm, joten käyvät kyllä näihin meidän uusiin kuoriin.

Uuninluukut käytin naapurikunnassa hiekkapuhalluksessa ja käsittelin suositusten mukaan Sateenkaari Perinnetaidon Vanhanajan Hella ja Uunimustalla, joka on musta öljy. Pinta sai kauniin tumman pinnan peittämättä ja hoitaa samalla valurautaa. Ja käsittelyn voi uusia vain päälle kun tarve tulee, helppoa. Tummien luukkujen pariksi haaveilen valurautaisesta eduspellistä.
 Huomenna se uunien muuraus sitten alkaa, jännää! :)

Riikka

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Niin kiva, että tulit takaisin. Vaikka meillä onkin uusi talo eikä tämä ole itselle mitenkään ajankohtasta on niin ihana fiilistellä ja katsella teidän remontin edistymistä!

Sanna