torstai 19. maaliskuuta 2015

Vihreä on energiaväri.

Kevään aurinko ja lisääntyvä valo saa aikaan ihmeitä, heräämään ja voimistumaan. Joka vuosi yhtä suurella palolla syttyy myös halu kuopsuttaa ja upottaa sormet multaan. Meillä uinuu vielä puutarha lumivaipan alla, joten pakko vain hyväksyä katselemaan teidän muiden kevät-tohinoita näin ruudun takaa ja malttaa odottaa vielä hetkisen. ;)
Sisällä ruukkuihin on vaihdettu multia ja pari uutta pelargonian pistokasta ostin eilisellä kauppareissulla. Minulle on iskenyt hulluus vanhoihin huonekasveihin ja etenkin pelargonioihin. Viime keväänä ostamani Pelargonium 'Mårbacka':n taimet voivat hyvin ja selvisivät talvesta viileällä ikkunalla sisätiloissa. Kukkaset on leikattu ja uutta versoa pukkaa kovaa vauhtia. Uusia pistokkaita on juurtumassa ikkunalaudoilla. Nyt kokoelmaan ostin kaksi tuoksupelargoniaa Pelargonium graveolens 'Orange Fizz' joiden lehdet tuoksuvat ihanasti sitruunalle ja appelsiinille.
Entisaikaan tuoksupelargoneja onkin käytetty huoneenraikastajina, ennen vieraiden tuloa on ravisteltu  lehtiä ja huumaava tuoksu on levinnyt tupaseen. :)

Iltalukemiseksi on myös kaiveltu suosikkikirjoja ja uusin tulokas on Eeva Ruoffin Vanhoja Suomalaisia Puutarhoja, joissa tarkastellaan mm. muotopuutarhojen syntyä. Erittäin mielenkiintoinen kirja.

Vihreä väri tuntuu voimaannuttavan ja katseeni hakee aina uudelleen tuohon sammalen vihreään vanhukseen. En olisi koskaan uskonut haluavani vihreää sohvaa, mutta näin kävi. ;)
Tällä sohvalla unelmoidaan ja uppoudutaan kirjojen maailmaan tulevassa kirjastohuoneessa, mutta siihen on vielä tovi matkaa. ;)

Energiaa teidän torstai-päivään!

Riikka


3 kommenttia:

Katariina kirjoitti...

Upea sohva!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa Riikka, että löysit unelmiesi sohvan :). Sehän on just eikä melkeen juuri sellainen, jollainen vilahti jokunen aika sitten tunnelmakuvassasi ideoinneistasi kirjastohuoneen väritykseen/tapetiin jne. Ja ne tapetithan sinulla valmiina jo ovatkin... Siitä tulee upea!

Ja ne värit; olen huomannut, että ne tulevat melko varmasti jokaisen elämään jossain vaiheessa (jos ihminen energioineen voi hyvin :)). Niitä, hyviä energioita, kuvistasi pursuaa.

Ja täällä myös nuo perinteiset sisäkasvit tekevät tuloaan (aiemmin pihalla puutarhassa ja kasvihuoneessa vain tämä villitys, nyt viriää sisätiloihinkin). Näin kai se menee.

Iloista kevättä!

Tanja


Marianne Vartiainen kirjoitti...

Upea sohva ja on niin tyylikäs.