keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kohti päämäärää.

Meillä hommia tehdään pääasiassa remontin suhteen vain viikonloppuisin, koska miehen työ toisaalla tekee illoista niin mahdottoman lyhyitä. Minä täällä viikolla siis puuhastelen omien töiden välillä maalaten, purkaen ja kaikkia niitä hommia tehden joihin on uskallusta tarttua. ;)
Toisaalta on hyvä, että kaikki valmistuu hitaasti, tulee jokainen vaihe mietittyä tosi tarkkaan. Ja kyllä mä kuulkaa oon päässäni nähny jo kaiken valmiina, vaikka useimmille meillä poikenneille sitä samaa kuvaa on ehkä vähän vaikea selittää, hih. ;)

Viikonloppuna tehtiin tuo odotettu oviaukko käytävän seinään, joka nyt yhdistää entisen opettajien asunnon ja koulun tilat yhtenäiseksi. (oviaukkohan täällä seinällä oli ennen tuossa palomuurin kohdalla, joka ei sattuneesta syystä voinut jäädä siihen, koska haluttiin ne uunit takaisin)
Kun teette hirsiseiniin aukkoja, muistakaa tukea hirren päät karoilla, jotka estävät hirsien pullistumisen. Tämänkin oviaukon hitain homma oli tehdä urat karoja varten.
Oli ihan työvoitto saada aukko seinään ja saada kulkea ihan sisäkautta keittiöön. Ja siivota se hirmuinen sahanpuru ja pöly jokapaikasta. ;)

Ja ruokailuhuoneen katto on valmis, pakkeloitu ja maalattu moneen kertaan. Kyllä tuo helmiponttipaneli oli kaiken sen työn ja tuskan arvoinen. Tästä voi muuten kurkkia vuoden takaa purkuhommien aloitusta. Siis jo vuosi sitten! Ei meillä tosin talvella paljoa laitettu tikkua ristiin näiden hommien suhteen, eli melko hitaanlaisesti on näitä huoneita tehty.


Tänään saapui odotettu paketti! Mä oon kuulkaa niin fiiliksissä ja ihan pöllähtänyt siitä, että meille tulee muuten aikaslailla väriä. :) Tämä talovanhus on selvästi valinnut itse kuosinsa ja niillähän me mennään, mitä sitä historiaa kovin muuttelemaan sen suhteen. 1900-luvun alkupuolella on osattu käyttää reilusti väriä ja sehän sopii niin vanhaan taloon. Ja kuvassa on näiden molempien huoneiden tapetit, ruokailuhuoneeseen punertavampi ja kirjastohuoneeseen vihertävä. Odotan sitä näkymää käytävältä kirjastohuoneen läpi ruokahuoneeseen, joka tuossa yläkuvassa ei vielä ole kovin nätti. ;)
Pinkopahvit ja huokolevyt odottelevat laittajaansa, jokohan mä viikonloppuna pääsisin tapetoimaan, kuka tietää? En meinaa nahoissani pysyä! ;)

Mukavaa keväistä viikkoa, meillä on vielä lunta pihassa!

Riikka

5 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Ihana blogi täällä, innolla jään seurailemaan teidän remppa projektia :)

Sari kirjoitti...

Upeat tapetit! Tsemppiä remppahommiin. Täällä odotellaan jo innolla kuvamateriaalia valmiista seinistä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Voimia viikonloppuihin ja iltoihin onneksi kevät on valoisaa ja lämpimämpää on tulossa. Kuvia odotellessa.

milla kirjoitti...

Se visio valmiista tilasta kantaa läpi sahanPurun ja tiiliPölyn---niin se vaan on....ja sit se tunne kun sen julistaa valmiiks...alkaa sisustaa...noh vaikka joku listanpätkä uupuiskin....sitä unohtaa ne paskatTyövaiheet...eikä aikaakaan...ehkä just yks talvi...niin jopas taas keväällä on pakko saada uusProkkis!!! noi MORRISIT on herkulliset...ja väriä pitää olla...vaikka monet nykyTrendit näyttääkin hyvälle ...mut vanhaTalo pitää olla ajan henkeen!! mitenkäs siellä botagerin puolella etenee...joko piipat nousee :D

Tiina kirjoitti...

Niin tiedän tuon malttamattomuuden tunteen! Sitäkin enemmän nauttii sitten lopputuloksesta. <3