tiistai 21. huhtikuuta 2015

Koittihan se päivä.

Ruokailuhuoneen levytykset ja pinkopahvitukset on takana ja tänään se viimein tapahtui. Ensimmäistä kertaa tässä kodissa tapettia seinään. Olihan muuten fiilis! 
Ihan oli jo pakko pikkuisen vain fiilistellä tapetoinnin lomassa. ;) Huomiseksi jäi vielä seinänpätkä ja sitten se olisi vielä viimeistelyjä vaille valmis. Alkaa jo ihan sujua kolmimetristen vuotien kanssa näpertäminen. ;)


Kaikki jäljellä olleet puukuitulevyt jäivät paikoilleen ja niiden alla säilyy ulkoseinissä historia alkuperäisine pinkopahveineen ja tapetteineen. Sisäseinien osalle laitoimme uudet levyt ja esiliisteröinnin jälkeen kiinnitimme pinkopahvit kokonaan liisteröimällä. Saimme tälläkeinolla huippuhyvän pohjan tapetille ilman sen kummempia tasoitteluita. (toki vaihtoehtoja on muitakin, mutta tällä keinolla tuli suhteellisen nopeasti hyvä tulos)
Keittelin totuttuun tapaan taas hyväksi havaittua vehnäjauholiisteriä litratolkulla. Liisteri on hengittävää, ekologista ja tosi edullista, suosittelen!
Oma kattila on vain niin pieni, että teen pienemmän määrän useaan kertaan, ensin 3l vettä kiehumaan ja suurus (0,75l vettä ja 0,5l vehnäjauhoja) lisätään kiehuvaan veteen hyvin sekoittaen. Sekoita koko ajan, jauhot palaa herkästi pohjaan ja kun kiehuu, liisteri on valmista. Jäähdytä ja sitten vain liisteröimään. :)

Aurinkoista viikkoa, pihahommatkin kutsuisi niin kovin ;)

Riikka

9 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Oi! Näyttää ihanalta! Ja se tunne on kyllä ihan paras, kun on saanut ensimmäiset vuodat uutta tapettia seinään. :)

Pepi kirjoitti...

Onpa kaunis!

AnniK kirjoitti...

Huoneesta tulee upea ja voi kuinka ihanat vanhat puutikkaat omistatkaan :)Mukavaa keskiviikkoa!

Johanna kirjoitti...

Näyttää ihan mielettömän upealta tuo tapetti, tykkään <3 Enpäs tiennyt, että liisteriä voi tosiaan itsekin tehdä ja noin helposti / halvalla, kiitos vinkistä :)

Anu kirjoitti...

Ihana! <3

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

...ja mikä tapetti...kertakaikkiaan ihana!!

SuperSanna kirjoitti...

Tapetointi on parasta! Ja etenkin Morris -tapetointi :) Näyttää tosi hienolta!

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Kiitos teille :)
Tapetti on ihana omastakin mielestä ja Morris-tapetointi oli ihan omaa luokkaansa. Helppo paksu laadukas tapetti sujahteli seinään erittäin kivuttomasti. :) Voin suositella. Ja tämä malli on hengittävää paperitapettia.
Kunhan saadaan lattia maalattua ja kalusteet paikoilleen on näkymä taas ihan toinen. :) Sitä odotellessa.

Viikonloppuja!

Riikka

Onneli Winter kirjoitti...

Nätti on tapetti :)