torstai 7. toukokuuta 2015

Hei, me muutetaan!

Heippa vaan, jottei "totuus" pääsisi unohtumaan alkaa näitä projekti-kuvia taas sadella! ;) Kyllä, luit aivan oikein, me muutetaan. Nimittäin yläkertaan kesäksi. ;)
Meillä on alkamassa kesän alussa keittiö-kylpyhuone-akselin kunnostus ja muutamme pois pölystä yläkertaan. Pienenä ekstreeminä on kantovesi ja ekohuussi :) Vettä kun ei tuohon alkuperäiseen keittiöön enää tule ja lämpöäkään ei enää noilla vesikiertoisilla pattereilla saada, kun kierrot laitettiin alakerran ruokailuhuoneesta poikki vuosi sitten. Mutta kesä-asunto on oikein oiva ja siellä on jo nyt 15 astetta. Jos homma venyy, laitetaan sitten sähköpatterit pöhisemään. ;)

Kovin suurta remppaa emme tänne tule tekemään, tämä ekoissa kuvissa vilahtava soma pikku kamari kokee suurimman muutoksen, kun huokolevytämme ja tapetoimme seinät, sekä maalaamme katon ja lattian. Lattiasta on revitty pois kokolattiamatto ja liima olisi hiottava pois ennen lattian maalausta. Pahvit on revitty seinistä edellisen omistajan toimesta, harmi sinänsä, sillä ne olisivat toimineet hyvänä tiivisteenä, mutta levyllä ja pinkopahvilla saadaan kelpo tulos.
Tämä pikkuinen huone tulee tyttöjen käyttöön ja eilisen siivouksen lomassa levittivät jo peiton ja tyynyn ikkunatasanteelle, josta olikin tosi ihana katsella maisemia. :) (ehkä ihan pikkuisen kutkuttaa sisustaa tasanne muhkein tyynyin, jossa on mukava sadepäivänä vaikka lukea kirjaa)Nurkasta löytyi pönttöuunin paikka, ehkä lämmönlähde joskus myöhemmin tännekkin, kun saadaan ensin alakerta kunnialla loppuun. :) Ajatushan oli yhdistää nämä kerrokset sisäkautta tulevilla portailla joskus. Tästä pääset kurkkaamaan pohjakuvan.

Pari kaaos-kuvaa "meidän huoneesta" ja keittiöstä. Suurin työ taitaa olla kaiken romun siivous ja järjestäminen. Kun muutatte älkää tehkö sitä virhettä, että viette kaiken myös sen turhan tavaran mukananne. Me ei nimittäin keretty muuttaessa tehdä inventaariota, joten kaikki oli kannettava mukana ja tässä on tulos -kaaos :) Kaatopaikkakuormaa tiedossa, kuka tätä kaikkea roinaa muuten tarvitsee, huoh...Yläkerta on rakennettu -45 opettajan asunnoksi. 50-luvulla yläkerran keittiöstä on tullut koulun keittiö ja keittäjä-vahtimestarin huone on ollut pikkuinen erillinen kamari. Alunperin tämä on ollut pelkkää ullakkoa.
Yläkerrasta löytyy ihania yksityiskohtia, mm. nuo kattolyhdyt joista tulvii valo. Ja portaikossa huomaa hyvin 40-50-lukulaisuuden sormipaneleineen. :)Tämmöistä tänne :) Tämä lähtisi vielä jatkamaan urakkaa, nimittäin sitä riittää.

Riikka

6 kommenttia:

Onneli Winter kirjoitti...

Näyttää ihanalta työmaalta...vanhaa kunnioittaen tulee hyvää jälkeä. Toivotaan että muutto yläkertaan ei veny liian pitkäksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko teidän tarkoitus kuitenkin pitää makuuhuoneet alakerrassa? Mun mielestä se voisi olla hyvä, ei sillä yläkerrassakin on tunnelmaa.

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Kiitos, kyllä meidän koko porukan on aikomus muuttaa ihan kokonaan yläkertaan. :) Lapsille kerrossänky pikku kamariin ja meille sitten yhdistety ruokailu-makuuhuone, heh. :) Väliaikaisesti on pakko tehdä näin. Katsotaan kauanko vie tämä "järjestely". ;)

Riikka

Miia kirjoitti...

Ihanalta näyttää! Ja kuinka söpö tuo ikkunanurkkaus, kyllä siinä olisi mahtava löhöillä hyvän kirjan kanssa <3

Tiina kirjoitti...

Voi ihanuus tuota ikkunasyvennystä.. siinä taas yksi konkreettinen esimerkki, miksi rakastan vanhoja taloja.. milloin uusiin tehtäisiin jotain noin ihanaa?! :)

Paloma Paula Bagge kirjoitti...

Pääsisipä kärpäseksi kattoon! Duunia on paljon, mutta puitteet mahtavat. Tsemppiä! t. Paloma Paula/kunnostajasisusta.fi