tiistai 1. syyskuuta 2015

Hellan muurausta osa 2.

Viimeistelyt on tehty. Betonitasojen valaminen jäi vielä myöhempään ajankohtaan meille, mutta muurarin osa alkaa olla nyt tässä. Keittiön hellasta tuli juuri sellainen kuin oli tarkoituskin, kertakaikkisen ihana tunne olla taas aavistuksen lähempänä valmista keittiötä, vaikka kieltämättä valmistuminen tuntuukin vielä aika kaukaiselta. Pikkuhiljaa... ;)

Pinta saa nyt kuivaa rauhassa ja myöhemmin olisi tarkoitus maalata rappauspinnat liitu-maitomaalilla valkeaksi. Kuvia yksityiskohdista ja sepän taidonnäytteestä. Saimme erittäin hyvää palvelua Manalanpajasta, josta hellan tukirauta on. Nopealla aikataululla ja erittäin loistavaa jälkeä tehneelle Markukselle iso kiitos, rauta sopii upeasti kokonaisuuteen!


Lopuksi kuva vielä käytävän pönttiksestä, piti pitkään miettiä sopiiko korkeaan huoneeseen tälläinen söpömpi yksilö. Saapahan emäntä ronttoset uunille kuivumaan. :)
Kuoret on edullisesti ostettu Torin kautta, ovat peräisin Kalevi Sorsan lapsuudenkodista Joutsasta, kiva kun näillä vanhoilla on tarina takanaan. :)


Kelpaa siis syksyn tulla, uuneja piisaa. :) Saimme eilen soiton lankkumieheltä, että tavara olisi noutovalmiina. Tuskin maltan odottaa uusia lankkuja ja asennusta.

Mukavaa syyskuuta!

Riikka

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistäköhän hellan muut osat ovat? Hienot uunit!

Anonyymi kirjoitti...

No niin... arvasin, että jotain näin hienoa teille tulee. Aivan upea! Kyllä siinä hyvät riisipuurot turauttaa. Se on ihan oikean sepän näköinenkin tuo Manalanpajan seppä ja on hyvä palvelu siellä.
Aurinkoista syksyä!

Ilona kirjoitti...

Aivan ihana tulee - tosi kaunis toteutus!

Tyynen pirtti kirjoitti...

Teille on tulossa kyllä aivan ihana uuni keittiöön. Muistathan laittaa sitten valmiin kuvan myös siitä vaiheesta, kun integroitu hella on paikoillaan! :)