torstai 17. syyskuuta 2015

Keittiön lattia, puukuitulevytystä ja värejä.

Meillä on keittiössä lattia! Huikea tunne. :) Tämäkään ei mennyt kuin Strömsössä, mutta pari vanhaa kirvesmiestuttavaamme kävi asentamassa lattian parina päivänä ja tänään oli ihan huippua aloittaa puukuitulevytys seiniin. Keittiö alkaa pikkuhiljaa tuntua keittiöltä. :)
Ruokahuoneen ja keittiön yhdistää leveä oviaukko. Alkuperäinen oven paikka on ollut tuossa heti uunin vieressä ja uudempi oviaukko on joskus tehty sen viereen. Tämä alunperinkin ajateltu aukko oli siis valmiina, joka yhdistää tilat kyllä kivasti. Se tosin aiheuttaa suunnittelussa pieniä juttuja kuosien ja sävyjen yhteensopivuudessa, kun näkymä on huoneesta toiseen.Mutta ollaan tehty päätöksiä! :) Pikuneiti valikoi mallipaloista suosikin ja siitä muotoutuikin koko perheen suosikki. Eli kuvan Morrisia puolipanelin kanssa tänne. Kuosi sopii jo olemassa olevan ruokahuoneen tapetin pariksi vaikka onkin värimaailmaltaan hieman erilainen.
Puolipaneliin tulee alla oleva harmaanvihreä sävy, joka on hieman erisävyinen kuin olemassaoleva vihertävä ovissa ja ovenpielissä.

Kävin eilen tilaamassa myös helmipanelit aulaan ja keittiöön vanhan mallin mukaan tehtyinä. Huhheijjaa, 700m panelia kahteen huoneeseen, aika reiluja on nämä määrät isoja tiloja kunnostaessa.


Näkymä oviaukolta molempiin suuntiin. Kattoon tulee paperi ja vanhat panelit takaisin. Sävynä sama Helmi kuin muissakin katoissa. Keittiön ikkunat avautuvat suoraan pihaan, josta näkee pihaan saapujat heti ensimmäiseksi.
Onhan siihen valmiiseen vielä matkaa, mutta pienin askelin... Tänään ollaan onnellisia tästä! :)

ps. jos oikein tarkkaan kurkkaa ekaa kuvaa, voi siellä ihan alhaalla nähdä jotain uutta. ;) Arvaatko mitä?!

Riikka

4 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa suunnitelmat :)

Pilvi kirjoitti...

Onpa komea lattia, onnea! Tiedän tunteen :). Kaunista tulee, kun yksityikohtiin, paneeleihin yms. kiinnitetään pieteetillä huomiota noin kuin teillä.

Anna R kirjoitti...

Olin jotenkin luulut että olet blogitauolla ja mikä ihana yllätys, kun olin ihan väärässä!! Mahtavia juttuja olette tehneet. Saako toivoa, että tässä loppuvuodesta tekisit sellaisen ns. missä mennään -päivityksen, jossa olisi koko koti? Olen niin äimänä noiden mahtavien ideoiden ja remppojen kanssa, mitä olette toteuttaneet. Mehän kävimme tuota koulua myös katsomassa, mutta en vaan nähnyt sitä mitä te näitte. Mahtavaa!!!

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Kiitos :) Vastaus tulee vähän jälkijunassa...

Anna R: Olen ihan otettu sanoistasi, kiitos! :) Katsotaan mihin taivutaan, homma etenee nykäys kerrallaan ja valmista tulee joskus, ehkä jouluksi uuteen, ken tietää? :)

Riikka