tiistai 29. syyskuuta 2015

Kouhian Sahalla.

Markkinat on onnistuneesti takana, kiitos vielä tätäkin kautta kaikille ihanille, jotka sain tavata sunnuntaina. Nyt pääsee taas täysillä keskittymään remonttiin. :)
Miehellä oli eilinen päivä vapaata töistä ja niimpä kurvasimme sahalle hakemaan siellä odottaneita paneleita.

Viime vuoden keväällä kun aloittelimme purkuhommia tuli heti selväksi, että suurin osa talomme listoista on runnottu vuosia sitten rikki. Niimpä alkoi etsiminen mistä saisi samanlaista vanhaa listaa tilalle, kun toki halusimme säilyttää kaikki vanhat, mitä säilytettävissä vain oli.
Olimme tietoisia tästä lähisahastamme toki jo aiemminkin, mutta nyt viimeistään on ollut onni saada teetätettyä listaa oman kylämme sahalla. Kari on tehnyt meidän vanhojen listojen pohjalta täydellistä kopiota, eikä kukaan huomaa eroa vanhaan! Juuri nämä tärkeät yksityiskohdat antavat sen viimeisen silauksen ja niiden tulee sointua täydellisesti vanhaan. Olo on kuin lottovoitajalla, kun näkee huoneen kerrallaan valmistuvan vanhan mallin mukaan! :)

Usein kuulee tuskasteluja vanhojen talojen kunnostajilta, että mistä löytää vanhan mallista panelia tai listaa... Me olemme olleet erittäin tyytyväisiä kaikkeen palveluun, jota olemme omalta sahaltamme saaneet ja erityiskiitos vielä naisena asioimisesta, täällä ollaan heti valmiina palvelemaan ja auttamaan kuormaamisessa ja kuorman sitomisessa. :)
Meidän kaikki listat ja panelit on siis hankittu Korpilahdelta Kouhian Sahalta.
Täällä on ollut sahatoimintaa jo 70 luvulta saakka ja palvelu on erittäin asiakaslähtöistä. Täältä saat juuri sellaista puuta ja tuotetta kuin haluat, perinteisiä toimintatapoja noudatten. Suosittelen vilpittömästi!

Sain eilen Karin luvalla ottaa muutamia kuvia. Alla on 700m meille tullutta kapeaa helmipanelia keittiön ja aulan puolipaneliksi. :)


Alla kuvissa kone, jolla tehdään kaikki listat profiileineen. Erilaisia teriä vaihtamalla saadaan aikaan haluttu lopputulos. Konekkin oli ihanan nostalginen yksityiskohtineen!

Sahalta löytyy myös suoraan varastosta laaja valikoima erilaisia listoja. Ja toki puutavaraa monenlaiseen tarpeeseen, kitaran valmistukseen käytettävästä visakoivusta aina hirsiin saakka!
Sahan toimistotilat on hauskasti rakennettu vanhaan navettaan ja vanhasta virtastornista on tehty toimisto. Tornin sisäpuolen sormipanelointia listoinen on joka kerta pakko ihastella! :)Jos kaipaat listoja tai puutavaraa, kannattaa kysyä Karilta. Hinta laatusuhde on erittäin kohdallaan ja kaupanpäälle saat erinomaista palvelua! :) Ja kannattaa muistaa, että puulistat on lähestulkoon ikuiset kunnostettavuutensa vuoksi.

Kiitos vielä sinne Kouhian Sahan pojille esittelystä!

Riikka

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Löytö tuollainen hyvän palvelun paikka! Laitahan kuvia esille, miten siellä etenee. Ja vaikkei juuri nyt etenisikään, tunnelmallisia kuviasi eri kulmista katselee aina inspiroituneena. Olette kyllä hirmuisen ahkeria. Kirkkaita syyspäiviä sinne!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että on vielä tällaista tarjolla tässä maassa. Kiitos esittelystä. Sana lähtee kulkemaan eteenpäin. Ehkäpä itsekin voisin käyttää heidän tuotteita pihasaunan rakentamisen yhteydessä.

Tsemppiä teille remontointiin! Hienolta näyttää!

-kirsi-