sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kirjastohuoneen esivalmistelut ja tapiseeraus.

Toivottavasti lomalaisilla on ollut mukava loma, meillä ainakin. Olin tyttösten kanssa mummolassa kotikonnuilla kolme yötä, ehdittiin vaikka mitä kivaa. Lasten kanssa nautitittiin ihan täysillä lomasta ja niin siinä samalla saatiin jotain taas eteenpäin remontti-rintamallakin. :)
Liisteriä on keitelty taas kymmeniä litroja, kirpparilta löydetty vanha teräksinen 10 litran kattila on ollut nyt enemmän kuin tarpeen. Puukuitulevyt ollaan nyt käsitelty kirjastohuoneesta ja keittiön yläosasta, jonne siis tapetti tulee. Kuvassa meidän innokkaat esiliisteröijät työn touhussa. :)Liisteröinti tehtiin jo viime viikonloppuna ja pinkopahvit saatiin seinään eilen. (en muistanut ottaa kuvaa ollenkaan työn tuohussa, mutta samaan tapaan tehtiin kuin ruokahuoneen osaltakin, postauksen voit kurkata vaikka tästä.) Ohje on muistaakseni Kalevi Järvisen, jossa kerrotaan, kuinka pinkopahvi voidaan liisteröidä suoraan esiliisteröityyn puukuitulevyyn. Esiliisteröinti siksi, että levyt ei imisi kaikkea liisteriä itseensä laittaessa pinkopahvia tai makulatuuria.

Mutta eihän sitä malta olla vilauttamatta teille vähän näkymiä. :) Tämä ihan ekana hankittu tapetti on jo odotellut tovin laittoa. Mä niin tykkään tapetoinnista :) (ihan pakko on ispiksen iskiessä käyttää se hyödyksi ja hommiin vaan samantien) Reilu puolet huoneesta jäi vielä ensi viikkoon, tuskin maltan odotella. Tapetti on muuten kuvissa vielä kosteaa ja tasoittuu siitä kuivuessa :)

Sähköjä on vedetty uusiksi, kun joudumme käytännössä uusimaan koko talon sähköt. Sähköt tullaan vetämään pääasiassa rakenteissa, kun olemme joutuneet avamaan näin paljon on se jo sinällään järkevää. Uudet vanhan malliset katkaisijat ja pistorasiat tulevat ihan perus Renovaa mustana.
Näihin tunnelmiin mukavaa alkavaa uutta viikkoa!

Riikka

13 kommenttia:

naurispelto kirjoitti...

Hyvin sointuu yhteen vierekkäisten huoneiden tapetit!

Pilvi kirjoitti...

Voi kun on hienoa. Varmaan ihana tunne, kun tapetti on valmis ja näkee sen koko komeudessaan. Tidätkö muuten, tarvitseeko huokolevyn ja tapetin välissä olla vielä tuo pinkopahvi. Olen lukenut useasti, että huokolevyä käytetään pinkopahvin sijasta…?

Anonyymi kirjoitti...

Tapetin kanssa näyttää heti kodikkaalta. Olette taas saaneet työmiehen kanssa? paljon tehtyä. Hyvä että nautitte myös lomasta.

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Onpa todella kaunis tapetti! Ihana tuo näkymä toisesta huoneesta. Ja ihana kakluuni/pönttöuuni! Ihana koti teillä!

Nalle kirjoitti...

Wau mikä upea tapetti! Molemmat!

Kummitustalon Stella kirjoitti...

Aivan uskomattoman upeat ja ihanat yhdessä.

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Voi kiitos teille :)

Vanhojen talon ominaispiirteisiin kuuluu ehdottomasti nämä näkymät ja niinhän se on ollut aina ennenkin :)

Pilvi: Huokolevyä suosittelen ainakin ulkoseinille lisälämmöneristeeksi. Toki pinkophavin voi naulata suoraan hirsiseinäänkin, mutta meillä oli hirsiseinät niin epätasaiset korjattujen oviaukkojen ja poistettujen ilmastointikoneiden jäljiltä, että varmin keino suht "suoraan seinäpintaan" saatiin tällä levytyksellä, vaikka levy naulattiinkin kiinni suoraan hirteen. Etuna liisteröidessä pinkopahvi levyyn on siinä, ettei tarvitse kitata naulankantoja ja muita epätasaisuuksia, kun pinkopahvi pingottuessaan tasaa kaikki pinnan epätaisuudet.
Keinoja on monia, kunhan pidetään rakenne hengittävänä :)
Tässä hyvä linkki tähän meillä toteutettuun ohjeeseen:

https://asiakas.kotisivukone.com/files/suorako.kotisivukone.com/huokolevytys_tyohje.pdf

Anonyymi: Ihan keskenämme ollaan puuhasteltu :) Meillä ei työmiehiä ole ollut muussa kuin lankkulattian asennuksessa. Jos ei tietty "innokkaita" sukulaisia lasketa ;)

Oikein mukavaa viikkoa sinne!

Riikka

Ta Ra kirjoitti...

Aikas muigea tapeetti. Innolla odotan täällä lopputulosta. Nyt tuli ihan hirveä mieliteko repiä parivuotta sitten laittamani tapeetti seinästä ja vetästä hirret näkyviin. Tosin isäntä ei antaisi mun sitä tehdä, mutta ehkä mä tämän unelman sittenkin toteutan jonakin päivänä.
Meillä samaa edessä: ikkunoiden uusiminen, sähköjen uusimist, sauna remppaa, keittiö remppaa kokonaisuudessaan, eli kyllä ainakin tässä vanhassa talossa hommaa riittää. :)

Jäämpä seuraamaan blogiasi ja tsekkaillen vanhempiakin postauksia. :)

milla kirjoitti...

AIJJAI JAI nyt iski taas tapetti kuume...on ihan mahtavaa tapettia taass!...voisin kutsua itseni teille kylään....tulee niiin ihana!!!

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Ta Ra: kiva, kun jätit merkin käynnistäsi, kyllä vanhoissa taloissa on aina laittoa. Meillä uusitaan vain kaikki mikä on pakollista, kotimme on tosiaan vanha koulu ja ihan sellaisenaan ei millään sopinut kodiksi ilmastointikoneineen päivineen. Mutta kaikki alkuperäinen säästetään ja etenkin ikkunat. Niimpä suosittelen ne säästämään jos se voin suinkin on mahdollista :)

Milla: Kiitos, ihana että siellä muillekkin syttyy inspis ;) Nämä Morrisit on kyllä vieneet ihan mun sydämen. Mallipaloja saa muuten meidän kautta, jos näitä mielit :)

Elina kirjoitti...

Mun on pitänyt ajan kanssa tulla lukemaan blogiasi, mutta aina on jäänyt, kun on tätä tohinaa. Ihan mielettöman kaunista teillä! En ole aikoihin nähnytkään näin sykähdyttävän kaunista! Teille tulee upean tunnelmallinen koti.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulunaikaa!

Akissfromthepast kirjoitti...

UPEAT tapetit ja huoneet! ja toi kattolamppu! :) wau! Ihana tämä uusi blogi, laitan heti sivupalkkiini blogisuosituksiin, ihan jo tämä postauksen voimin koska tämä oli tosi inspiroiva.
Zemppiä uuteen!