perjantai 29. tammikuuta 2016

Keittiö-kuulumiset.

Köökistä kajahtaa, paljon on tehty ja vielä tekemättä. Mutta saatte jo käsityksen, eikö? :) Huokolevytyksen jälkeen oli taas liisteröintiä ja pinkopahvitusta, panelointia ja tapetointia. Ja lopuksi sen oikean värisävyn metsästystä puolipanelointiin -päädyttiin Uulan Vesiheinään (pellavaöljymaali), lähes samaa sävyä löytyi nimittäin ruokailuhuoneen alkuperäisistä kattopaneleista. (ei nimittäin istunut tuo aiemmin koepurkista sutima Ottossonin grågrön ollenkaan)
Listoja on maalattu ja osa uupuu vielä paikoiltaan, seuraavana on tarkoitus käydä lattian kimppuun, pientä lankkujen tasoittelua ennen maalausta ja sen jälkeen voikin listoittaa loppuun.

Vanha kaupanlaatikosto tulee siirtymään tuosta keskeltä lattiaa tuonne seinän viereen ja siihen kylkeen vasemmalle puolelle tulee jääkaappi. Ja kuormalavatkaan ei jää alle, metalliset jalat odottavat kiinnitystä. :) Vanha kaupan vaaka oli ihan pakko kantaa puodilta takaisin kotiin, sillehän on passeli paikka juurikin tuossa vanhan kaupanlaatikoston päällä.

Suuri saareke rakentuu tuohon kuvassa näkyvän putkitötterön ympärille, koko tulee olemaan aika iso, 2*1,2m. Siihen meillä tulee allas ja astianpesukone. Mitä luultavammin mennään alkuun avohyllyillä ja tehdään sitten joskus vetolaatikot tilalle.

Tasojen valaminen hellan ympärille on myös vielä tehtävälistalla. Odotamme ensin valojen saapumista huuvan alle, jotta voidaan aloittaa tasohommat. :)

Sähköt uusittiin "matalalle puolelle" kokonaan ja ne vedettiin piilossa, kun jouduimme aukomaan rakenteita. Tälle matalalle puolelle laitoimme tuollaiset vanhantyyliset ikkunavalot jokaisen ikkunan keskelle. Tuovat kivasti tunnelmaa. :)Ja kyllä, odotus on kova. Saa nähdä milloin päästään takaisin alakertaan. :)

Mukavaa viikonloppua sinne!

Riikka

10 kommenttia:

milla kirjoitti...

ai että tulee I H A N A !!!!!! ihan pääsiäis keittiö!!!

naurispelto kirjoitti...

Tosi hyvältä näyttää! Tapetti ja sävymaailma on hyvät. Meillä on muuten keittiössä siitä värikartasta viereisiä sävyjä, puolipaneeleissa muistaakseni oliivi, senkissä purjo ja lattiassa pellava. Tapettina yksi Gammalsvenskan tapetti, joka on tosin alkanut nyt hieman kyllästyttämään, koska olen nyt viime aikoina kokenut sen hieman rajoittavan värimaailmaa. Tapetti on myös revennyt muutamasta kohtaa, kun hirsiä jouduttiin ulkoremontin yhteydessä hieman oikomaan.

Toi lamppu on tosi nätti ja varmasti antavat ihanasti tunnelmaa :) Ulkoapäin aina tulee ihasteltua näitä ikkunavaloja. Meillä ei ole tullut laitettua ikkunavaloja, mutta avohyllyjen eteen (tasot alla) laitettiin pari pientä lamppua.

Linda kirjoitti...

Ihanalta näyttää nyt jo ♥ nuo Morrisin tapetit ovat kyllä hurmaavia. Ikkunavalaisimetkin ovat suloiset ja tyyliin sopivat. Saareke on hyvä ratkaisu tilavaan keittiöön. Jään innolla seuraamaan blogia :)

Akissfromthepast kirjoitti...

Kauniit ovet, tapetit ja listat :) oijjoij! :)

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

No on kyllä kaunista. Vanhoissa kouluissa on sitä jotain!

Iida Emilia kirjoitti...

Ah, Miten ihanan näköistä jälkeä siellä syntyy <3
Rakastan niin kovasti vanhojen talojen tunnelmaa. Tsemppiä remppahommiin ja hyvää kevään odotusta <3

Anonyymi kirjoitti...

Heissan, löysin blogisi vastikään etsiessäni liisteriteko-ohjetta netistä. Olemme juuri alkaneet remontoimaan vanhaa taloa ja koetamme säilyttää alkuperäistä ilmettä mahdollisimmaan paljon. Talon hengittävyys on tietysti tärkein juttu teknisellä puolella, eli pinkopahvitusta ainakin olisi pian luvassa... Olisi kiva lukea postausta vanhaan taloon sopivista hengittävistä maaleista, en ole vielä ehtinyt perehtyä ja mukavaa olisi kuulla ensikäden kokemuksia. :)

Tiina kirjoitti...

Siitä tulee sairaan kaunis! <3

Riikka kirjoitti...

Heippa ja kiitos teille ihanille kommentin jättäneille, kiva kuulla, että jatkatte mukana ja osa täysin uusina lukijoina :)

Anonyymi: Maaleiksi suosittelen perinteistä pellavaöljymaalia, esim. Ottossonilta löytyy hyviä maaleja. Keittiöön sudimme Uulan pellavaöljyä, joka sekin ihan kelpo maalia. Olemme katossa käyttäneet Uulan Intoa puolihimmeänä, joka sekin ollut ihan toimivaa.
Jos uskallusta, kannattaa itse sekoitella maaleja, löysin taannoin hyvän julkaisun netistä juuri maaleja koskien, kannattaa kurkata tämä perinteisiä maaleja esittelevä juttu läpi:
http://julkaisut.turkuamk.fi/isbn9789522163325.pdf

Iloista Helmikuuta! :)

Riikka

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

No vautsi vau! Olen ihan uusi lukija, jonkun toisen blogista löysin vanhaan blogiisi ja sieltä taas tänne. Ihan mielettömän upean näköistä jälkeä! Tätä jään kyllä mielenkiinnolla seuraamaan! Tervetuloa poikkeamaan meillä, uuden rakennus alkaa olla loppusuoralla.