torstai 28. huhtikuuta 2016

Onnellinen kokki.

Meillä asuu nykyään tooosi onnellinen kokki. Ruuanlaitto on nautintoa ja voitteko uskoa, että nautin jopa tiskaamisesta jälleen kaiken sen melkein vuoden kantovesillä läträämisten jälkeen! Vaikka edelleenkin niitä listoja puuttuu, ei se haittaa tätä kokkia. :) Laitellaan niitä sitten kun ennätetään, onneksi puolipanelien päälle on helppo laitella listat paikoilleen myöhemminkin.

Saareke on valtava (220*125cm), mutta on tosi luontevan kokoinen keittiöömme ja niimpä koko perhe mahtuu vaivatta puuhailemaan yhdessä. Ja ompa siinä kiva kurkkia kylänraitille samalla kun tiskailee. ;)
Saarekkeen laatikoista kuultaa vielä läpi oksankohdat, luultavasti joudun sutimaan kolmannenkin kerran tai sitten en. ;) Saarekkeen ympäriltäkin uupuu vielä listat, kunhan telineet on taas vapaat, täytynee sutaista nekin listat tuolla samalla tummanharmaalla.

Uuni-systeemistäkin kuvanen teille, betonitasojen valaminen ei mennyt kuin Strömsössä, mutta menettelee. Kaasutaso ja sähköuuni ovatkin verraton pari! Uunin alla olevaan koloon täytyy vielä askarrella ovi, jotta kaasuhana pysyy pienten sormien ulottumattomissa.Moni tavara hakee vielä paikkaansa, mutta mikä parasta, keittiö tosiaan toimii. Eiköhän kaikki asetu paikoilleen ajan kuluessa. Nyt voin vain nauttia väljästä keittiöstä, juoksevasta vedestä ja astianpesukoneen tuomasta luksuksesta. ;) Astianpesukone on kouluaikojen teollisuusmalli ja tosi tehokas. Rumahan se on, mutta kunhan saadaan tummanharmaa tarra tuohon etusarjaan, niin ei paista tuossa niin valkoisuuttaan. Mitä sitä hyvää ja toimivaa vaihtamaan.

Siinäpä se on, meidän keittiö. :) Kierrätettyä ja itse tehtyä, juuri sellainen kuin pitikin.

Syödään jo ruokahuoneen puolella, maali on kuivunut ja pöytäryhmä kannettiin jo paikoilleen. Kunhan saadaan listahommia ja viimeistelyä tehtyä laitellaan sitten täältäkin kuvia. Sain tänään myös  maalattua toiseen kertaan kirjastohuoneen lattian, tämäkin huone siis etenee. :) Lattian sävy onkin ihan eri kuin näissä kahdessa, tässä kuva juuri maalatusta lattiasta. Näistä sitten lisää myöhemmin. :)


Mukavia huhtikuun viimeisiä päiviä ja iloista vappua! :)

Riikka

15 kommenttia:

Ankkurinappis kirjoitti...

Huh, miten hieno ja persoonallinkeittiö, ONNEA!

Pepi kirjoitti...

Ihana keittiö 💕❤️💕👍🏻

Maria kirjoitti...

Siis vau! Teidän keittiö on kyllä upea kokonaisuus! :) Paljon kauniita yksityiskohtia. Meille on tulossa lähes yhtä iso saareke, eikä varmaan meilläkään näytä pahalta, kun keittiö on niin iso. Uunikin meillä on sama Smeg, mutta valkoisena. :)

Kätevä vaimo kirjoitti...

Onne upeasta keittiöstä!

Tiina kirjoitti...

Kaunista! Kyllä tuo suuri keittiö on vaan luksusta.

Mekin tuotiin uuteen taloomme vanha pesukone mukana, kun oli toiminut hyvin siihenkin saakka. ;)

Mäen rinteen alla kirjoitti...

Ihana keittiö:) minkä maalin valitsit keittiön kaappeihin?

Aurinkokujalla kirjoitti...

Aivan ihana keittiö, vois luetella jokaisen yksityiskohdan erikseen.
Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
Ihanaa kevättä.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas upea keittiö! Itsetekemällä saa juuri sellaista kuin haluaa... varsinkin jos on näppärä käsistä. :) Mistä olette hankkineet vanhaan taloon tapetit? H

Riikka kirjoitti...

Oi kiitos tänne :) Kiva kuulla, että keittiöstä tuli muidenkin mieleen kiva. Ollaan kyllä tykätty ihan hirmuisesti koko perhe :) Tässäpä kysymyksiinne vastauksia:
Kaapistoissa on maalina Ottossonin pellvaöljymaali, sävynä tummanharmaa. Ja kaikki hankitut tapetit on William Morrisin mallistoista, näitä tuli hankittua oman liikkeen kautta kun vielä olin yrittäjänä.

Aurinkoa toukokuuhun! :)

Riikka

Anonyymi kirjoitti...

Ovatko nuo William Morrisin tapetit täysin muovittomia ja hengittäviä, en ole törmännyt niihin missään aiemmin? Meillä remontoidaan juuri Rintamamiestaloa ja sopivia tapetteja ei ole liiaksi asti. :)

Riikka kirjoitti...

Hei, Morrisit ovat paperitapettia ja niiden pinnassa on ohut "kalvo" jotta tapetti kestää pyyhkimisen. (sama kalvo on muuten P&R:nkin tapeteissa)
Mutta vesitestissä vesi tulee läpi, eli sopii kyllä vanhaan taloon. Suosittelen tekemään vesitestin mallipaloille, eli tipauttaa vain vettä tapetin pinnalle ja katsoo tuleeko vesi läpi minkään ajan kuluttua.
Minäkin aika tarkka näissä asioissa olen ja missään tapauksessa en laita muovitapettia meille, tuolla vesitestillä selviää hyvin, hengittääkö/läpäiseekö vettä/vesihöyryä.

Riikka

Maria kirjoitti...

Hei taas! Semmoista kyselisin vielä, että millä olette maalanneet nuo kauniin vihreät puolipanelit? Me haemme aikalailla tuon sävyistä kaunista vihreää myös muutamaan paneliseinään. :)

Riikka kirjoitti...

Heippa Maria :)
Vihertävä maali on Uulan pellavaöljymaalia ja sävynä siinä on Vesiheinä.

Riikka

Maria kirjoitti...

Kiitos tiedosta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ihanan inspiroiva koti! Maalikysymys: millä maalilla ja värillä sisäovet ja niiden listat on maalattu? Kaunis vihertävä sävy!