keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Aulassa - Ennen ja kohti valmista. (HUOM! :) sis. sensuroimatonta materiaalia!)

Kiitos sinne kaikille viime postauksen onnitteluista! :) Pikkuhiljaa remonttipuuhat ovat taas alkaneet edetä ja suurin syy siihen taitaakin olla edessä siintävät ristiäiset. Ja siihen mennessä olisi määrä olla valmista ja elämän asettua vain yhteen kerrokseen. Tätä on odotettu! :)

Aula on ollut alusti asti oikea häpeäpilkku ja voin sanoa, että hävetti ottaa vieraita vastaan talon rumimmassa tilassa. Siis ihan oikeasti, tämän karmeampaa saa hakea. Lataan tämän postauksen lopuksi karmeampia kuvia ikinä! (Älkää järkyttykö.)
Vaati aika hyvät vaaleanpunaiset lasit, jotta näki kaiken hirvityksen alle, mutta pikkuhiljaa aletaan olla lähempänä oikeaa fiilistä ja sitä alkuperäistä tunnelmaa, joka oli kyllä hyvin kadotettu lastulevyjen, katon madallusten ja kakanruskeiden muovimattojen alle. Ja nuo putket, tarvitseeko edes sanoa, että ei tule ikävä...

Kaikkihan tässäkin tilassa meni uusiksi, silputtua alkuperäistä lautalattiaa ei voinut säästellä ja aukihan lattiakin käytettiin kun noita putkia vuosi sitten laiteltiin. Kattopanelit käytettiin alhaalla ja samat vanhat laiteltiin takaisin, huokolevyä ja panelia seinään. Alkuperäisellä tyylillä mennään vaikka kuosit onkin meidän valitsemat.
Alla olevissa kuvissa ollaan jo voiton puolella. Lattia odottaa vielä kevyttä hiontaa ja maalausta. Listat uupuvat vielä kattolistoja lukuunottamatta.


Ja käytävän toisella puolella tullaan sisään noista pariovista. Tässähän ei alkuperäisiä ovia ollut, joten sattumalta löysin eräästä facebook-ryhmästä samantyyliset ovet vieläpä oikean kokoisena. Aika tuuri!
Vessan oviksi löytyi naapuri-kunnan vanhalta koululta kaksi samanlaista ovea, joista kesällä poistettiin maali. (kaikki ovet tullaan maalaamaan vihertävällä maalilla, jota jo muutamaan oveen olen ennättänyt sutia) Tämä "erkkeri" on osa vanhaa luokkaa, joka ulottui siis tähän käytävälle asti. Vasemman puoleisista ovista mennään meidän tulevaan makkariin ja oikeanpuoleisista ovista isompien tyttöjen huoneeseen.
Toisella puolen vanha oviaukon kohta umpetetaan siten, että siihen rakentuu vaatekaappi. Ja niin ne vain suunnitelmat muuttuu lennossa, tämä pätkä hirsiseinää jää meille kuitenkin esille. (samoin eteiseen ja pienempään vessaan jää yhdet seinät hirrelle)
Ja kuten kuvasta näkyy melko kaaos odottaa siivoajaa luokkien puolella. ;)Alla on sitten lupaamani ENNEN-kuvat! Näitä en ole ennen kehdannut julkaista missään, joten nyt mennään! ;)
Tämä ensimmäinen kuva on otettu ihan heti muuttaessamme tänne, voitteko uskoa mihin kauhistukseen muutimme. Tila oli niin kalsea ja pimeä loukko, että ei voi uskoa. Tila on juuri sellainen kuin se oli kouluaikana muutettu. Massiiviset ilmanpoistovehkeet putkineen veivät tilasta valon ja olivat kyllä kaikkea muuta kuin kutsuvia.
Ja sensuroimatonta matskua myös toiseen suuntaan, tässä sitä vaan asusteltiin kaaoksen keskellä. ;) Ja viimeisessä ollaankin jo purkuvaiheessa, jei!
No niin, näiden kuvien myötä tuli kyllä palauteltua mieleen kaikki se hiki ja hammastenkiristys jota on vaatinut päästä tähänkin saakka. Valmis aula odottaa ihan nurkan takana, tunne on melko huikea. :)

Tarina jatkuu pian...

Mukavaa viikkoa sinne, täällä sataa lunta!

Riikka

9 kommenttia:

Ankkurinappis kirjoitti...

Upea tulee! Ja nuo ennen kuvat ovat todella tutun näköisiä, meidän eteisessä oli mm. paloposti, kaksi lavuaaria ja yksi juoma-allas, näitä julkisen tilan juttuja :)

Kätevä vaimo kirjoitti...

Hienolta alkaa näyttää. Mieletöntä mitä on saatu aikaan ennen kuviin verrattuna. Enpä tiedä olisinko itse pystynyt kuvittelemaan tilan potentiaalia ja muuttamaan sitä noin mahtavalla tavalla. Tsemppiä loppuun!

Lottakooo kirjoitti...

Vau! Ihan mielettömän hienoa työtä olette tehneet! Niin kaunista <3 Kiva katsella noita ennen ja jälkeen kuvia.

AnnaW kirjoitti...

Upealta näyttää ja nyt tuo rakennuksen suurin (?) ikkunakin pääsee oikeuksiinsa! Olen siis aika kattavasti perehtynyt saman mallin mukaan tehtyihin kansakoulurakennuksiin :) Kerrassaan hienoa jälkeä ja upeaa, että olette tähänkin saaneet uunin takaisin.

Maria kirjoitti...

Tosi kaunis aula! Ihanat ovet, pönttöuuni, lattiat ja tapetit! <3

Ilona kirjoitti...

Oi, upea kokonaisuudessaan koko remontti ja sen tulokset ❤

Päivi kirjoitti...

Onnittelut pienokaisesta ja mukavaa Joulun odotusta!

Päivi kirjoitti...

Onnittelut pienokaisesta ja mukavaa Joulun odotusta!

Iitu33 kirjoitti...

Hei! Ihanaa eteinen ja suloinen vauva! Laitathan vielä ennen joulua muutaman tunnelmakuvan teidän kodin joulusta :)