torstai 14. joulukuuta 2017

Luokkahuoneen remonttia osa 1.

Hei pitkästä aikaa! :) Meidän kulunut vuosi on puuhasteltu meidän toisen luokan (tulevan olohuoneen) kimpussa ja tahti on ollut toooodella hidas. ;) Aloittelimme remonttia keväällä uunien muurauksella ja nyt täytyy tunnustaa, että yhtään kuvaa en tullut ainakaan järkkärillä ottaneeksi, joten vaihekuvia näistä ei nyt ole. 


Kun uunit oli muurattu mietittiin hetki aloitetaanko lastulevyjen poisto seinistä ja onko rahkeita taas mittavaan remonttiin. No kuinkas ollakkaan, tässä sitä taas ollaan. Luokkahuone on ollut levällään keväästä asti ja valmistunee ehkä vuoden alusta. :) 
Hommaa on lähinnä tehty silloin kun on huvittanut, joten vauhti on ollut todellakin hidas. 

Luokkahuoneen seinissä oli kerros lastu- ja huokolevyä, jotka koolauksineen purettiin pois. Näiden pintojen alta paljastui alkuperäinen tapetoitu pinkopahvi ja helmipontti. Helmiponttipaneli korjattiin niiltä osin, kuin oli tarvetta ja samalla laitoimme umpeen kaksi oviaukkoa, jotka oli uunien molemmin puolin. Ihana ajatus olisi ollut palauttaa nämä oviaukot yhdistettynä toiseen luokkaan, mutta meidän koulussa on valitettavan vähän huoneita, jotta tämä olisi voitu toteuttaa. :)
Vanhat pinkopahvit ja tapetit jäävät uusien pinkopahvikerrosten alle ja uusi tapetti mukailee huoneen alkuperäistä värimaailmaa. Löysin myös sattumalta ihania vanhoja boordeja, joita ajattelin hyödyntää tässä tilassa. Alla kuvat tapetin kanssa, kumpi olisi sinun mielestäsi parempi, vai meneekö jo överiksi? ;)
Puolipaneli saa tummaa väriä pintaansa, samoin katossa valkoisuuttaan hohtavat listat. Katosta poistettiin haltex-levyt ja pinkopahvi ja alta löytyi ihana alkuperäinen panelointi. Piti hetki miettiä kuinka saadaan säilytettyä alkuperäinen väri katossa ja samalla poistettua pahvin jäämät nupinaulojen koloista ja kattoon liimautuneet pinkopahvit. Suihkepullolla ja hankaussienellä (jossa teräsvillaa toisellapuolen) hankasin kostutuksen jälkeen katon puhtaaksi rakennustelineillä keikkuen. 50 neliötä panelointia on käsittelyn jälkeen kuin uusi! :) Tämä oli helpotus, sillä katolle ei tarvitse enää tehdä mitään ja vuosisatojen pölyt on samalla pesty pois.
Ikkunanpielilistaa tarvitsee hakea sahalta, mitä luultavammin täälläkin ollut ollut samanlaista leveää listaa kuin muuallakin (mitta ainakin täsmää). Ja jalkalistaa toki myös.
Lattia jääkin entiselleen, ja enää ei puuttuisi kuin loput. :)
Sähköt vedettiin kattolampuille pinnassa ja pistorasiolle sähköt vedetään listan alla piilossa ja upotetaan seinään. Valoiksi löysin vanhoja kirjaston pallolamppuja, joita täällä on ollutkin. Toiseen luokkaan on myös samanlaiset valot jo hankittuna.


Tässäpä olisi pieni remonttikertomus luokan vaiheista, jatketaan tästä. :)

Nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanaa joulun odotusta!

Riikka

7 kommenttia:

mimon mami kirjoitti...

Mielestäni vähemmän on enemmän, enkä boordia laittaisi, koska on jo puolipaneeli ja noin värikäs, kaunis tapetti.

Johanna kirjoitti...

Voin vaan kuvitella miten upean olohuoneen saatte aikaan, miten ihmeessä täällä malttaa odotella valmis kuvia? 😀
Olen samoilla linjoilla ja en laittaisi boordia, tapetti on niin upea eikä kaipaa muuta.

Maria kirjoitti...

Mitkä pönttöuunit! Huoneesta tulee upea! Tapetti on aivan ihana sellaisenaan, mutta jos boordia haluat lisäksi käyttää, niin itse laittaisin tuota ruskeasävyistä. :) Ihanaa joulunaikaa kauniissa kodissanne! :)

Pionitarha12 kirjoitti...

Minä jättäisin myös boordin pois. Upea tila taas tulossa 😍

Helena kirjoitti...

Ihanan näköistä jälleen! Ihailen taitoa, silmää ja viitseliäisyyttä, jolla taloanne remontoitte! <3 Minäkin jättäisiin boordin pois, tapetti on niin kaunis, etten soisi huomion siirtyvän siitä boordiin.

Ripaus kirjoitti...

Hei, tunnistin teidän kirjaston jo Talo&Kodin tiiseristä - ja juttu kuvineen oli juuri niin ihana kuin kotinnekin <3

Sulla on upeita löytöjä, kuten nyt nuo lamput. Jokunen vuosi sitten etsin itse vastaavia, mutta maltti loppui kesken ja päädyin uustuotantoon... Nuo tulevat näyttämään tyylikkäiltä.

Riikka kirjoitti...

Kiitos teille, kiva oli kuulla mielipiteenne boordi-asiassa. Katsotaan mitä tapahtuu. ;)
Ensi viikolla päästään jatkamaan, kun miehen pidempi lomanen alkaa, jei!

Riikka