tiistai 24. heinäkuuta 2018

Terassin käsittelyä.

Meidän piharakennuksen yhteyteen rakennettiin aikoinaan terassi ja hieman kiireessä tuli valikoitua vääränlaisia materiaaleja. Lähinnä terassin laudoituksen vaihtaisin vähän paremmin vanhaan taloon sopivaksi, mutta vaihdetaan sitten, kun nämä joskus hapristuvat, onhan näistä ihan maksettukkin! Perinteisen rakennustavan kannattajana en valitsisi koskaan kyllästettyä myrkkypuuta, koska sen kesto ei ole sen kummempi kuin muunkaan ja myrkkykäsittely ei ole koskaan ympäristölle hyväksi.

Kulahtaneelle terassille oli kuitenkin tehtävä jotain ja niin sitten tilasin Uulalta Puuöljyä (sävynä Hiili), jota suositeltiin myös vanhojen kyllästettyjen terassien käsittelyyn. 
Ennen käsittelyä siveltiin terassi homeenestoaineella ja annettiin kuivua. Seuraavana päivänä aloitin käsittelyn ja nippanappa tuo 9 litran purkki riitti kertaalleen käsittelyyn. (toinen kerta jäi käsittelemättä, koska se otettiin käyttöön illanistujaisten vuoksi) Mutta toisaalta kerta peitti ihan hyvin eikä pinnasta tullut näin täysin mustaa.

Alla ensin ennen kuvia ja lopuksi terassi käsiteltynä.
Musta väri sopii kivasti punamullan pariksi ja tuo terassille vähän lisää särmää. Pienellä vaivalla terassista tuli taas kuin uusi! :) 

Helteistä heinäkuun loppua! :)

Riikka

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Tulipa siitä kaunis! <3 Tein saman meidän portaille Tikkurilan terassiöljyllä, kurkkaapa lopputulos! :)